Fan, det verkar omöjligt att tippa vinnaren av Olympiatravet! År efter år lyckas jag missa! Antingen finns vinnaren längst ned i strecklistan, eller så är det längst ut på vingen, sist i fältet eller så är det – som i år – längst ned i det undermedvetna…

För jag ”skyggade” nog bort Commander Crowe lite idag. Dels pga sämre prestationer i Sverige på senare år, men främst kanske pga av tränaren och kusken, som båda på sistone fått lite av en stämpel som travsportens småligister. Huruvida det är med den saken ska jag låta vara osagt, men omedvetet ville jag nog inte se varken Fabrice Souloy eller Christophe Martens i vinnarcirkeln…

Nu blev det ändå så, och Fabrice var faktiskt ödmjuk i segern och gav TV4 en segerintervju trots allt. Självklart ska inte hästen lastas för denna ”osämja” och vi fick alltså åter se den pampiga ”Commander’n” stega förbi samtliga i resoluta steg på svensk mark. Jag har ju sett den här hästen i verkligheten på nära håll och, förutom att vara osedvanligt vacker att se på, så lägger den verkligen mark under sig! En häst utöver det vanliga, tveklöst…

Men var blev de andra av, egentligen…?

Björn Goop och Ulf Ohlsson lurpassade på varandra in i det längsta så att tåget hann gå, och båda får därför underkänt. 2 Brioni, som planenligt satt i rygg ledaren, föll undan på upploppet och jag tycker att hästen allt mer börjar likna Iceland. Utför mirakel när man minst anar det, men fixar sällan uppgiften när det gäller… Sådana hästar är dessutom hopplösa att spela på!

En häst som det däremot lönade sig rejält att spela på idag var 12 Sensory Ås i V75-5, som jag faktiskt varnade lite för innan (och hade med på systemet). Min satsade tiokrona gav hela 50 gånger insatsen tillbaka, dvs fem hundra spänn! Kul! Kanske ett av de bästa odds jag satt ett vinnarspel till!

För övrigt gick det ju inte så bra med systemen idag, men imorgon är det tydligen Jackpot på V64. Hm, kanske blir ett litet lir då, eftersom vinstpengar alltid kliar i fickan…


Kommentarer

V75 Efteranalys "The Commander!" — 3 kommentarer

  1. Grattis till vinstliret på Sensory Ås! Hörde också varningsklockor om den kusen strax före inlämning, men var för lat att ändra och det straffade sig denna gång. Se för böfvelen till att satsa en hundring nästa gång! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *