Nu är jag ju ingen pokerspelare direkt, men jag kan nog tänka mig in i hur det är att gå ”all-in” på en hand och med svetten i pannan hoppas att det håller. Att inleda med en djärv chansspik i första avdelningen idag är nog en liknande känsla…

Jag väljer alltså att spika Hultmans 7 Orecchietti i inledningen på båda systemen! Hästen jag nyligen påstod att det inte gick att stava till spikar jag alltså på allt idag! Det saknas verkligen inte motbud i det här loppet, men på magkänsla tar jag ställning! Hästen var faktiskt smått otrolig senast och bör vara ännu bättre nu, bara han står på benen. Övriga toppmotståndare ”letar formen” här och Hultman själv låter faktisk optimistisk. Form slår klass och jag dunkar in spiken!

Min andra spik blir givetvis 6 Hallsta Lotus i kallblodsloppet V75-4 som nästan axlat sin gamle faders mantel. Nu är det ju inte riktigt så enkelt som på ”Faksens” tid och jag är så klart livrädd för vad 8 Pihlajan Aaroni kan hitta på om det trasslar det allra minsta…

6 Sanity i V75-3, tillika Gulddivisionen, är dagens näst största favorit och såg fin ut i årsdebuten för en vecka sedan. Visserligen mot enklare motstånd än idag… Jag har bevakat 4 Oracle sedan han kom tillbaka från Frankrike. Formen finns där och idag mjuknar motståndet. Måste absolut med på kupongen och detta är mitt ess i rockärmen idag!

Den tredje spiken får istället bli 6 Bagley som gör intressant debut hos Stefan Hultman. Åter pratar vi alltså chansspik från samma stall så jag håller verkligen tummarna för att stallformen är som bäst idag!

Inför sista avdelningen sitter jag med en riktigt bra hand som tål att bli synad rejält. Ulf Ohlsson blir min joker i leken här… Hit me!

System A:

V75-1: 7 Orecchietti (4, 6)
V75-2: 1, 2, 6, 4, 8, 3 (5, 10)
V75-3: 6, 4 (5, 12)
V75-4: 6 Hallsta Lotus (8, 1)
V75-5: 12, 6, 7, 8, 10, 2 (5, 1)
V75-6: 6 Bagley (12, 2)
V75-7: 1, 10, 8, 2, 4, 11 (12, 3)

432 rader / 216 kronor

System B:

V75-1: 7 Orecchietti
V75-2: 1, 2, 4, 6, 8, 3, 5, 10
V75-3: 6 Sanity
V75-4: 6 Hallsta Lotus
V75-5: 12 Center Min
V75-6: 6, 12, 2
V75-7: 1, 10, 8, 2, 4, 11

144 rader / 72 kronor

Vinnarspel 10 kr vardera på 4 Oracle (V75-3) och 1 Liability (V75-7).

Dagens dubbel: 61, 10, 8, 2 (x 5kr)

Sista helgen som vi spelar ur vinstpott B, så nu gäller det! Vinstpott A innehåller fortfarande lite smågrus, men snart blir det till att gräva ur ordinarie spelbörs igen…

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 28/4 "Satsar allt på ett kort" — 5 kommentarer

 1. Halloj Jörgen! Varmt lycka till, tycker systemen ser bra ut och tycker tillika du har bra tänk i första. Hade jag varit nödgad till spik där hade Orecchietti legat bra till.

  Själv hoppas jag dock, om du ursäktar, på skräll i kallblodsloppet. Jag har offrat en äpplepaj med vaniljsås till högre makter, i syfte att få Stamping först över linjen ikväll. Streckad på blott 4 % vid inlämning. Yum!

 2. Du var ju helt rätt ute på det idag, synd bara att det inte blev mer än fem rätt. Men grattis till ett riktigt snyggt vinnarspel på Liability!!
  Vi tar dem snart!

  • Tack! Personligen är jag dock missnöjd med systemen eftersom jag trillade ur redan i första, garderade Sanity i onödan, osv… :-/
   Well, well, i morgon är det V64 och eftersom det är långhelg och allt så blir det givetvis ett system! 😉

 3. Synd på spiken i första, trodde faktiskt den var ganska klar, även om jag nu själv garderade. Själv flög jag i sista, så även om det inte blev någon monetär framgång fick man sig lite spänning till livs iaf. Next time…

  • Ditt system var ju faktiskt med in till sista loppet och förtjänade verkligen ett bättre öde! Som du säger, spänning in i det sista! Ibland får man nöja sig med det, ibland blir det mer än så… Nästa gång! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *