Vilken upplevelse årets upplaga av Elitloppet visade sig bli. Fast jag inte var på plats så lyckades TV4 förmedla stämningen på ett riktigt bra sätt och det var nog bara trängseln som inte kunde infinna sig hemma i TV-soffan. Det bestående intrycket av Elitloppet 2012 är nog alla glädjetårar som fälldes av än den ena och än den andra anledningen. Fast kanske framför allt av Commander Crowes ofattbara prestation i försöksheat 2…

För precis som jag trodde på förhand så fanns formen där som aldrig förr och det gick inte att betvinga den jättelika fuxen som tycktes flyga fram på banan. Efter en smått omöjlig resa vann han från dödens med en dryg noslängd mot 7 Arch Madness. Redan då förstod man att ingen av de andra hästarna skulle kunna mäta sig med detta styrkefenomen i finalen…

Dagens stora överraskning var annars vinnaren i det första heatet, 8 Yarrah Boko. Min magkänsla angående 6 Rapide Lebel visade sig befogad och han gav ett platt intryck. Men jag hade trott att det skulle räcka gott med mina garderingsstreck. Men 4 Sanity visade sig, kanske föga överraskande, vara en aning kort i rocken och 1 Windsong Geant var nog Elitloppets mest uppsnackade häst. Tyvärr gick jag på bluffen och slösade bort det streck jag istället kunde ha lagt på 8 Yarrah Boko, som var min första reserv… Ingen idé att gråta över spilld mjölk dock.

Tillfällen att fälla en tår fanns det som sagt gott om och när Jim Frick ledde defileringen tillsammans med Stig H bakom självaste Järvsöfaks så var inte ett öga torrt på Solvalla. Inte här hemma på ”soff-läktaren” heller för den delen!

Bara 365 dagar kvar till nästa Elitlopp…


Denna filmsnutt – som jag lånat av TV4 – avslutade dagens livesändning och jag tycker den fångar ganska mycket av denna händelserika dag.


Kommentarer

Vinnare: Commander Crowe! — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *