När jag tidigare idag slängde iväg ett SMS till frugan, halvt på skoj, och frågade om hon ville hänga med på Bergsåker ikväll så förväntade jag mig inte att hon skulle nappa på erbjudandet. Majoriteten av veckans kvällar ägnas vanligtvis åt egna hästarna, men ikväll var hon tydligen ”ledig”. Huvudattraktionen var givetvis att ”min” häst, rikshästen Lass North Star, skulle starta ikväll.

Det blev en liten familjeutflykt då även yngsta dottern valde att haka på. Soligt väder, men för årstiden kyligt dock. Eftersom Lass North Star startade redan i första loppet valde vi ändå att stå ute, längst fram vid staket, för att lite senare gå in i totohallen och sitta på inneläktaren.

Det bjöds endast på V5 ikväll så jag valde att istället spela några vinnarspel i de tidiga ramloppen. Enda vinsten blev 40 kr på ett av dessa, men inklusive varmkorvar och festis så stannade slutnotan på en dryg hundralapp för oss alla. Ett billigt nöje med tanke på att vi hade en trevlig kväll och unisont bestämde oss för att göra om detta senare i sommar…

Lass North Star såg väldigt fin ut i defileringen. Sprang och klippte med öronen och verkade fokuserad… Det såg onekligen lovande ut!

Lass North Star, med Ove A Lindqvist i sulkyn, tar ledningen i starten och lyckas hålla ut främsta hotet Ulf Ohlsson med 2 Global Oracle…

…men tyvärr vill ingen av kuskarna ge sig och det blir en utdragen kamp om ledningen! Lass North Star galopperar i slutkurvan, troligtvis av trötthet…


Kommentarer

Besök på Bergsåker — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *