Vinnaren av Hugo Åbergs och världens bästa häst just nu heter Commander Crowe. Punkt. För inte alltför många timmar sedan tvivlade jag och garderade hästen, trots att han fullständigt pulveriserat allt motstånd han mött hittills i år som vinnare av både Olympiatravet och Elitloppet. Som spelare försöker man förstås ofta att syna favoriten…

”Han har varit ifrån lite” och ”det kan fattas lite” viskades det från ”experterna”. Lite mer som en bris ropades det även en del om Hultmans nya storstjärna, med namnet som knappt går att stava till. Vad hjälpte det..?

Commander Crowe mosade allt igen. Denna gång gjorde han det dessutom ännu mer övertygande. Den tunga vägen, en lång bit i tredje spår och i rasande högt tempo. Det borde inte gå… Det borde vara omöjligt… Men han gjorde det ändå och lämnade konkurrenterna bakom sig på upploppet!

Bedriften var så makalös att det kan vara ett av tidernas mest otroliga travlopp vi beskådade. I livesändningen var alla i studion och på stallbacken så tagna att orden snubblade. Vinsten togs på tangerat världsrekord och loppet han gör är för alltid inskrivet under makalösa travbragder.

Tack ”Commandern” för ännu en oförglömlig uppvisning! Det finns inget mer att bevisa nu. Trist bara att jag än en gång tvivlade på dig. Jag är en spelare, men du är en vinnare…


Kommentarer

Hur kunde jag tvivla? — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *