Imorgon vankas åter en extra V75-omgång och i ärlighetens namn känns det som om ATG börjar nå maxgränsen för antalet V75-omgångar på ett år. Finns det inte en risk att varumärket V75 urvattnas? Antalet extraomgångar ökar för varje år och jag är inte säker på att det är det rätta receptet att locka fler spelare. Nåväl, helgen bjuder dock på riktigt fina lopp i dagarna två, och även om det går åt en hel del tid till travstudier så får vi njuta av fina V75-lopp… dubbelt upp dessutom!

Först en snabb tillbakablickonsdagens V86-system som förtjänade ett bättre öde. Samtliga vinnare fanns på kupongen, dock några som reserver! Detta är en ”förbannelse” som förföljt mig på sistone. Skrällen 12 Opportunity fanns länge med på kupongen, men förpassades strax före inlämning till ”reservbåset”, ett ödesdigert misstag. Detsamma gällde 10 Sune Palema i första avdelningen. Nåväl, att gnälla i efterhand hjälper förstås inte…

Vi vänder därför våra revanschsugna blickar mot dagens tävlingar på Solvalla och jag hoppas verkligen att reserverna är på vår sida idag. Omgången bjuder på flera fina lopp och spelmässigt känns det riktigt klurigt. Jag försöker dock klara mig på två spikar.

Den första spiken hittar vi i Klass II-finalen och det är en chansspik i ett mycket svårlöst lopp. Tränaren till 3 Power M.S, Stig Hansson, uttryckte sig dock enligt följande: ”Helt barfota, inga skydd, ingenting. Tycker att det är den bästa segerchansen jag haft i mitt liv!”. Jag hoppas han har rätt!

Spik nummer två hittar vi i efterföljande lopp, V75-5, och jag singelstreckar Svanstedts 14 Braås Palema som vann övertygande från liknande läge senast. Värst emot är förstås Walmanns 7 Scarlet Tabac som leder loppet länge. Står dock inte emot Svanstedts sto över upploppet..?

I stoeliten, V75-3, chansar jag dock bort 12 Merger Bluechip på grund av läget och Svanstedts smått negativa uttalanden. Kan förstås vara ett felval men budgeten är strikt och jag vill inte ta bort något av de andra strecken i loppet…

Omgångens skrällidéer hittar vi i form av 1 Ariel Boko i V75-1 (barfota runt om idag), 7 True Advantage i V75-3 (gick en hiskelig tid på distansen senast) samt ständigt underskattade långskubbaren 8 Prins Elliot i sista avdelningen. En guldpeng vardera på dessa så klart!

Snart dags att börja studera startlistorna inför morgondagen, men först ska vi förstås avnjuta denna omgång… Nu kör vi!

V75-1: 8, 1, 12, 2, 7 (11, 10)
V75-2: 2, 6, 7, 11 (3, 9)
V75-3: 1, 7, 3, 4 (12, 2)
V75-4: 3 Power M.S. (5, 1)
V75-5: 14 Braås Palema (7, 6)
V75-6: 4, 7, 5 (8, 11)
V75-7: 9, 8 (13, 10)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 29/9 "Ser snart dubbelt" — 5 kommentarer

  1. Känner igen mig. Hade alla rätt på kupongen på senaste V75 precis som på V86:an nu i veckan. Så nära, men ändå så långt bort. Det är bara att bita ihop och komma igen, exempelvis ikväll. :)

    Vasst system, tycker det ser riktigt, riktigt bra ut.

    Nu kör vi för pengar idag! Lycka till!

    • Tack, tyvärr täckte vinsten inte ens insatsen, och då spelar jag ändå rätt snålt… Nä, bara att ladda om inför morgondagen!

  2. Grattis till sjuan! För egen del hade jag full pott på stora och lilla systemet, men som du säger, det var bara kaffepengar tillbaka, så det blir att återinvestera dem imorgon och då hoppas på bättre betalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *