V75 landar ”här hemma” på Bergsåkers travbana, men bekväm som jag är så föredrar jag stugvärmen, soffan och livesändningen på TV:n. När frugan dessutom bjussar på varmkorv och en pilsner till lunch, så är det ju nästan som att vara på plats, eller hur? Vad gäller omgången som sådan så känns den rejält svårlöst. 44 miljoner ligger dessutom i potten och det vore onekligen fint att få minst en av dessa i plånboken (kan behövas då husbygge vankas nästa år)…

Spikarna blir tre till antalet och den första känns given. Stall Melanders 4 Friction ställs inför ett ovanligt blekt motstånd i gulddivisionen och endast sjukdom eller plötsligt formtapp är emot. Till och med läget är bra och detta är dagens bästa spik!

I lägsta klassen, V75-4, tror jag mest på Henrik Svenssons 3 Finest Scotch. Inte bara namnet är tilltalande, det är läge för spets och Henrik själv låter klart positiv. Hästen har svarat mycket bra på barfotabalansen och formen är på topp. Jag tar ställning i ett svårtippat lopp och chansspikar!

Även i avslutande V75-7 – som också känns rejält svårlöst – får det bli en chansspik i form av Ari-Pekka Pakkanens 4 Air Gunner. Med Kontio vid rodret blir det högst troligt ett offensivt upplägg och möjligtvis även barfota runtom. Jag chansar med ett singelstreck!

Det blir faktiskt två system idag, då jag haft stora problem att ta ställning i inledande V75-1. Magkänslan säger att Olle Carlsson vinner med 1 Ed You, men förnuftet argumenterar emot; hårt inne i klassen och stor risk att fastna på innerspåret…

Sundsvallsvädret är gråmulet, ca 6 grader och troligtvis uppehåll under eftermiddagen. Här inne är det dryga 20 grader, vindstilla och absolut ingen som helst risk för regn… Nu kör vi!

System A:
V75-1: 1, 6, 9, 8 (5, 11)
V75-2: 6, 9, 11, 7, 1 (13, 12)
V75-3: 4 Friction (1, 2)
V75-4: 3 Finest Scotch (9, 11)
V75-5: 1, 6, 12, 5, 3 (2, 15)
V75-6: 1, 11, 5, 6 (9, 4)
V75-7: 4 Air Gunner (7, 1)

400 rader / 200 kronor

System B:
V75-1: 1 Ed You (6, 9)
V75-2: 6, 9, 11 (7, 1)
V75-3: 4 Friction (1, 6)
V75-4: 3, 9, 11 (1, 12)
V75-5: 1, 12, 6, 5 (3, 2)
V75-6: 1, 11, 5, 6, 9, 4 (10, 7)
V75-7: 4 Air Gunner (7, 1)

216 rader / 108 kronor

[ VISA RESULTAT ]

Jag hade egentligen tänkt spara den här till ett mer passande tillfälle, men när min bloggkollega Generation X la ut en musikvideo med The The så måste jag ju haka på. Så håll tillgodo med en av 80-talets häftigaste musikvideos:


The The – Slow Train to Dawn


Kommentarer

V75 20/10 "På hemmaplan" — 2 kommentarer

  1. Tycker systemen ser riktigt vassa ut, är väl blott spiken i sista som är lite svettig. Å ena sidan är han klart en av segeraspiranterna, men det är å andra sidan många om det i sista. Jag håller tummarna för dig!

    Visste inte att du var inne på The The? Grymt band! Lyssnade mycket på dem i början av 90-talet och då framför allt när ”Dusk” släpptes ’92. Ett album som i mitt tycke inte blott är bandets bästa, utan möjligen ett utav de bästa album som någonsin släppts. Finns inte en dålig låt på hela plattan, men några av de starkaste korten, IMHO, är ”Slow Emotion Replay”, ”Bluer Than Midnight” och ”Lonely Planet”.

    Nåväl, stort lycka till ikväll.

    • Tack detsamma! Jo, spiken i sista är svettig värre, men det blir det ju bara mer spännande av! 😉
      Tja, jag är väl kanske inte den mest inbitna fan av The The som världen skådat men har alltid uppskattat dem. När jag tänker efter gäller nog detta all musik jag lyssnar på… Det är praktiskt att vara musikalisk allätare – det blir så mycket mer musik att uppskatta då! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *