Helt plötsligt gick det upp för mig varför jag fortfarande gillar onsdagsspelet. Jag bävade – om nu någon minns – inför förändringen från gamla hederliga V64 till det nya V86. Men nu har jag förstått att det inte är spelformen i sig, utan själva liveprogrammet i TV4 Sport som jag uppskattar mest…

För det snackas, gnabbas och spexas på precis samma sätt som förut. Med en alldeles lagom blandning av travsnack, värmningar, liveintervjuer på stallbacken samt en del skämt och skratt. Perfekt travunderhållning med andra ord!

Jocke är en av TV4:s skickligaste programledare och det märks att han verkligen trivs i sin roll här. Han lotsar smidigt mellan värmningar, gäster, seriösa debatter och spontana spex i studion.

Lennart är den gamle räven som har ett förflutet som framgångsrik travkusk med ett hett temperament. Hans kunniga analyser av incidenter och händelseförlopp är ovärderlig kunskap att insupa för en travnörd.

Micke är förstås Nybrink med hela folket och står för spelexpertisen och tipsförslagen. Ibland går det ganska bra för honom, men oftast går det sämre. Precis som för den genomsnittlige travspelaren…

Så även om jag ibland stönar över tidsbristen och stressen på onsdagar, samt att V86 är svårt, så ska ni veta att när jag slutligen slår mig till ro i TV-soffan med ”Grabbarna Grus” så är det riktigt fin avkoppling mitt i arbetsveckan…

Dessutom… att man har chans att vinna en rejäl hacka är så klart en bra bonus!

Livesändning i TV4 Sport av V64 när det begav sig...

...och V86 idag. Inte så stor skillnad förutom färgen på slipsarna..?


Kommentarer

Grabbarna Grus — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *