Redan som liten grabb gillade jag USA-bilar som mullrade och hade breda däck. Under min uppväxt hade min far flertalet sådana bilar, som till exempel en Pontiac Firebird Trans-Am samt ett av få svenska examplar av en Boss Mustang 351 Cleveland! Klart man blir påverkad av dylikt…

När jag var runt 25 år köpte jag mig en svart Chevrolet Camaro och fick nu ratta en egen bil med mullrande V8 och breda däck. När så småningom första dottern föddes visade det sig dock att kombinationen med bilbarnstol inte var den bästa och ”drömbilen” såldes till förmån för ett mer praktiskt fortskaffningsmedel.

En annan drömbil var förstås en riktig amerikansk pickup – till exempel en Ford Ranchero eller ännu hellre en Chevrolet Silverado. Men som utpräglad stadsbo hade jag förstås inte det omedelbara behovet av en bil med flak…

För ett år sedan lade min fru fram förslaget att vi borde flytta ut på landet och komma närmare hästar och natur. Jag var initialt lite tveksam till idén – stadsbo som jag är – men blev desto medgörligare när jag insåg att det var en ypperlig ursäkt att införskaffa en pickup.

Efter lång tids letande så dök slutligen den rätta bilen upp i en Blocket-annons. Den såg ut precis som den skulle och jag kastade mig på telefonen. Säljaren visade sig bo uppe i Umeå, vilket försvårade det hela en aning. Men efter en tågresa dit och en lång bilresa hem, så var den slutligen min!

En vit Chevrolet Silverado årsmodell ’88, med mullrande V8:a och stora, breda däck. Enkelhytt, helsoffa och det korta flaket, vilket räcker gott. Bilen är trots allt fem meter lång och ryms knappt i en P-ruta. Motorhuven når mig till bröstkorgen…

Så nu står den på vår uppfart och inväntar flytten om cirka ett år. Marken ska avstyckas, tomten planeras och huset ska byggas. Sådant tar lite tid. Under tiden får jag väl njuta av ”monstret” och bränna en del bensin.

Vår Toyota Corolla ser rätt liten ut bredvid nyförvärvet…


Kommentarer

I came home with a monster — 6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *