Vintern kom sent i år, men med besked! Det började snöa igår kväll och sedan dess har det vräkt ned utan avbrott. Givetvis ställer detta till problem för flertalet hästar då brodd blir ett måste på Bergsåker idag. Otroligt nog är det väldigt få strykningar, men jag gissar att de flesta tränare tog det säkra före det osäkra och reste redan igår. Omgången känns så klart riktigt svårtippad och jag gissar på hög utdelning idag. Med en för tillfället usel tipsform känns förutsättningarna minst sagt tuffa, men självklart ger vi inte upp på förhand!

I inledande V75-1 blir Robert Bergh’s 5 Udo’s Oiler med rätta favorit. Men 1 Good Speed kan mycket väl utmana, liksom 3 Chip Dealer. Broddar gynnar Svanstedt’s 12 Stigaxelsixten som måste med på kupongen.

Favoriten i nästa avdelning, Melanders 1 Digital Ink, kan mycket väl hålla upp ledningen då han är snabb ut, men känns ändå som en sårbar favorit då det är osäkert hur brodd påverkar hästen. I loppet finns dessutom några hästar som däremot gynnas av detta. Andrahandsfavoriten 6 Trans Atlantic får inte plats på kupongen då broddar är rena katastrofen på denna häst…

I Gulddivisionen var jag först inne på att spika 1 Rutger Raket, men Erik Adielsson lät riktigt positiv angående 2 I Won’t Dance. Risken är förstås att Svanstedt och Erik kivas om täten och då gynnas förstås 4 Timetosaygoodbye. Dessa tre hästar sticker ut en aning så jag nöjer mig med dem…

Spekulationerna har haglat om hur mycket 3 Faksen J:r missgynnas av att inte kunna gå barfota idag. Tränaren Jan-Olov Persson tar dock det hela med ro och tror på toppchans ändå. Jag väljer att lyssna på honom och spikar därför!

En annan nöjd tränare, vars ord väger tungt, är Stig H Johansson. 8 Claes Boko tycks vara en häst han håller högt och han låter ovanligt positiv med tanke på den låga klassen och det besvärliga utgångsläget. Öppet och svårlöst lopp, och när Svanstedt dessutom låter bekymrad över att 5 Sugar Boy måste gå med brodd så väljer jag att chansspika.

I näst sista avdelningen hittar vi ännu en Melander-häst där det känns osäkert hur de yttre förutsättningarna påverkar chanserna. Hemmatränaren Bergh utmanar med 1 Rafael Blågul, men det mest spännande motbudet är förstås 3 Maffioso Face. Att Kolgjini transporterar upp en enda häst hela vägen hit måste innebära att han tror på bra chans. Riktigt bra chans.

Dagens svåraste lopp kan mycket väl avslutande V75-7 vara. Jag väljer att chansspika Svanstedt Jr och 2 Allaballakaitoz som är van tuffare motstånd än detta. Missgynnas heller inte av brodd och har bra läge med spetschans. Leder sedan hela vägen?

Nu är det hög tid att ta på sig höga stövlar, greppa spaden och vada ut i det stora vita. Suck… Nu kör vi!

V75-1: 5, 1, 2, 12, 3 (6, 11)
V75-2: 1, 7, 12, 5, 11, 10 (6, 2)
V75-3: 1, 4, 2 (11, 5)
V75-4: 3 Faksen J:r (4, 2)
V75-5: 8 Claes Boko (5, 9)
V75-6: 7, 3, 1, 12, 8 (11, 4)
V75-7: 2 Allaballakaitoz (9, 11)

450 rader / 225 kronor

[ VISA RESULTAT ]

Ögonstenen är begravd under ett tjockt, vitt täcke och kullen framför är vår Toyota...


Kommentarer

V75 1/12 "Tuffa förutsättningar!" — 6 kommentarer

  1. Ser ut som du får lite motion i och med dagens skyfflande… 😉

    Tycker ditt system ser vasst ut, det är som alltid, det ska bara smälla till i rätt lopp. Håller dessutom med dig i sjätte: Roger åker knappast upp för en enda styrning med Luddes häst, om de inte tror de har bra chans. Skulle mycket väl kunna ha varit en bra chansspik. Jag övrvägde att ha Maffioso som utgångshäst och hade Åke kört Allaballa i sista, då hade jag nog vågat gambla mer med utgången i sjätte. Hur som helst, stort lycka till! (…och ha det så skoj med snön!) ;P

  2. Stort grattis!
    Tala inte om för frugan att du vunnit pengar för då blir det shopping i Stockholm. Lite hemlisar får man ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *