Årets sista V75-omgång innan nyårsklockorna ringer in ett nytt travår. Blickar vi tillbaka på spelåret 2012 kan jag inte vara missnöjd direkt. I maj så satt en femrättsvinst i en riktigt svår V75-omgång. Denna, plus några andra smärre vinster, gjorde det faktiskt möjligt att spela ”gratis” på både V86 och V75 i stort sett resten av året. Men nästa år får det minsann gärna bli ett rejält överskott också…

En viss chans finns förstås ännu att bättra på siffrorna, och med tanke på dagens dubbel-jackpot så vore det förstås kul att få sätta en rejäl vinst så här i elfte timmen. Omgången känns dock ganska svårlöst, och även om streckprocenten säger annat så tycker jag att det är tufft att hitta några givna spikar.

Vi nöjer oss därför med två spikar, vilket förstås gör att systemet blir tunt på sina ställen. I inledningen låser jag på två hästar som höjer sig snäppet över mängden. Stall Melander har flera hästar i loppet, vilket kan gynna 9 True Advantage (jo, stallkörning är förbjudet, men…)

Den första spiken hittar vi i efterföljande lopp. 1 Claes Boko hade en mäktig uppvisning senast och spetschansen här är god. Tuffaste motståndet har risiga lägen så jag väljer att spika. Kör så det ryker, Erik!

Gulddivisionen är ett riktigt getingbo som jag ”kört i badkaret” alltför många gånger. Fastlåst på innerspår eller spets och slut för 1 Saston? Möter ovanligt tufft motstånd och gardering känns nödvändig. Loppets jokrar är ”Timen” och ”Pitchen”, stall Melanders andra två deltagare…

Dagens andra spik hittar vi i V75-4 i form av 6 Digital Ink. Motstånd saknas sannerligen inte, men enligt devisen ”en eller många” tvingas vi till en chansspik här. Enligt stallet ”deras bästa chans i omgången”

Jag hade gärna streckat fler hästar i de avslutande avdelningarna, då de känns rejält svårtippade. Nämnvärda skrällar hittar vi t ex i stoloppet V75-5 i form av 5 Paisley och 14 Roxa Sisu. Även 9 Harry Haythrow i V75-6 är förstås värd att nämnas.

Dags att hålla tummarna för sju rätt en sista gång i år… Nu kör vi!

V75-1: 1, 9 (2, 8)
V75-2: 1 Claes Boko (8, 12)
V75-3: 1, 2, 5, 6, 8 (7, 9)
V75-4: 6 Digital Ink (8, 1)
V75-5: 11, 4, 14, 5 (1, 3)
V75-6: 10, 1, 9 (4, 2)
V75-7: 4, 10, 1, 12 (5, 6)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 29/12 "Sista chansen i år" — 3 kommentarer

  1. Tjoflöjt! Vi tar dem idag va? :)

    Håller med dig om Paisley. En luring som ger bra betalt. På stora har jag spikat, men vinner inte Lönborg eller Svenssons är just Takter, Svanen och Persson riktiga luringar emot, lite streckade dessutom.

    Frågan är väl om det blir som vanligt med Saston, då man garderat kusen? Dvs, han bara vinner, igen… 😛 Lycka till nu!

  2. Idag har du mycket konkurens. Både svärfar och ”bästa” Stig har handlat hem Harry Boy. Dessutom kommer Kent på middag, han lär ju vara haj på trav.
    Lycka till, vi hörs om vilka som fått mest rätt.

    • Harry är ingen match! Kent däremot är min travmentor och jag förutsätter nästan att han får fler rätt än mig… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *