Rapporteringen inför årets Prix d’Amerique har varit usel från min sida och jag får be så mycket om ursäkt för detta! Vi har faktiskt hela fyra svenska hästar med i årets race och någon av dem kommer garanterat hamna på prispallen tillsammans med Ready Cash! Men är verkligen Ready Cash vinnaren redan på förhand..?

Ja, tyvärr ser det så ut… Men självklart har vi våra förhoppningar på i första hand Maharajah, som enligt Hultman själv aldrig känts bättre. Matchningen har varit helt annorlunda i år och förhoppningsvis har han gjort rätt. Maharajah och Kihlström är högt respekterade bland fransoserna och anses som den självklara tvåan i loppet…

Men det finns en joker i leken i form av Raja Mirchi och Lutfi Kolgjini. Visst, ”Ludde” sticker ofta ut hakan, men ibland finns det faktiskt en hel del täckning för hans uttalanden. Vi minns såklart Raja Mirchi vs. Sebastian K i höstas! Den senaste och mycket överlägsna segern i Prix Tenor de Baune var dessutom riktigt läcker.

Fyra svenska hopp? Ja, även Noras Bean och Quarcio du Chene har kvalat in, men realistiskt sett så siktar de nog båda på platspengar.

I vanligt ordning spelar jag inte, men jag håller mina tummar för de fyra svenska hoppen och sitter givetvis klistrad framför TV:n då världens häftigaste travlopp skall avgöras.

Startlistan 2013:
1 Un Mec d’Heripre (Matthieu Abrivard)
2 Roxana de Barbray (Dominik Locqueneux)
3 Tiego d’Etang (Christian Bigeon)
4 Raja Mirchi (Lutfi Kolgjini)
5 Vanika du Ruel (Franck Anne)
6 Reve de Beylev (David Thomain)
7 Punchy (Jean Boillereau)
8 Royal Dream (Jean-Philippe Dubois)
9 Quoumba de Guez (Jean-Michel Bazire)
10 Noras Bean (Stefan Söderkvist)
11 The Best Madrik (Christophe Martens)
12 Quarcio du Chene (Björn Goop)
13 Save The Quick (Pierre Vercruysse)
14 Timoko (Richard Westerink)
15 Main Wise As (Pierre Levesque)
16 Roxane Grif (Eric Raffin)
17 Maharajah (Örjan Kihlström)
18 Ready Cash (Franck Nivard)

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

Grand Prix d’Amerique 2013 — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *