Enligt vissa i min närhet är jag ibland en gnällspik när det gäller förändringar av travsändningarna på TV. Hm, delvis kan jag förstås hålla med. Jag vill minnas att jag muttrade en del vid övergången till V86 och visst har jag uttryckt mitt ogillande över vissa programledare. Säkerligen har jag även klagat högljutt över ett hundratal andra småsaker som jag nu har glömt…

Men faktum är att TV4 utfört en hel del grymma experiment på oss stackars travintresserade. ”Brolle-incidenten” sitter djupt rotad, liksom andra mystiska försök att ”föra fram travupplevelsen till folket”. Därför är det med viss förvåning jag upptäcker att flertalet saker från både TV4 och ATG fått mitt gillande på sistone…


Jag tycker faktiskt att TV4 lyckats mer än väl med sin försiktiga ompaketering av V75 live på lördagarna. Det lustiga är att de lyckats tillföra något utan att ta bort något väsentligt. Värmningar, uppsnack och utförliga efteranalyser är kvar, men det nya är stående gäster i studion. Borta är stressade tränare och kuskar som rusas in från stallbacken, förmodligen till fördel för alla inblandade…

De gäster som varit med under lördagssändningarna hittills har varit intressanta och det har t.o.m medfört att min fru numera gärna sitter med under eftermiddagen och ser sändningen med mig. Intressanta ämnen har avhandlats angående hästar, ägande, träning, psykologi, mm. Kort sagt, ett nytt djup har tillförts livesändningen.


Låt oss även växla över till ATG’s marknadsföring av V75. Även där har man träffat rätt för en gångs skull. Istället för galopperande travhästar (wtf!?) inspelade i USA till astronomiska kostnader så har de äntligen fokuserat på travet som en tuff sport för alla inblandade.

Faktum är att den nya reklamsnutten på några sekunder lyckas fånga exakt vad både travsporten och spelandet går ut på. Spänningen, sporten, detaljerna, liret, förhoppningarna… Absolut klockren!

Om nu både ATG och TV4 lyckats inleda året på allra bästa sätt så är det kanske bäst att jag kollar upp om mina egna spelrutiner behöver förbättras också? Hm, kanske tro mer på mig själv och mina egna idéer vore en filosofi att anamma?

Och inte vara så motsträvig inför förändringar möjligtvis..?


Kommentarer

Griniga gamla gubbar — 4 kommentarer

  1. Bra inlägg! Tyvärr kan jag inte kommentera dina tankar djupare då jag sällan har tid att se V75 live, men tycker dina reflektioner och argument verkar vettiga.

    Btw, är du gubben till höger eller vänster? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *