Maharajah är ett indiskt ord, närmare bestämt på sanskrit, och betyder ”great king” eller ”high king” (enligt allvetande Wikipedia). Idag återtog han tronen som Sveriges bästa häst och tårarna flödade både här och där. Att trav kan beröra så är förstås underbart och oavsett om man hade Maharajah på sin kupong eller ej så delades glädjen unisont.

Jag lade tyvärr mina ägg i grön korg idag, vilket visade sig vara fel denna gång. Att tajma korgen är tydligen A och O när det handlar om trav! Fem rätt blev bara en klapp på axeln. Både Svanstedt och Kolgjini hade en mörk dag på Åby, kanske för att de ”tuppfäktades” en aning för mycket..?

Visst uppvisade Maharajah en ruskig slutspurt senast, men mot enklare motstånd och efter en vilsam resa. Jag valde den skeptiska linjen och gick på vetskapen att Åke alltid har rejält vältränat inför storlopp. Som vanligt med Olympiatravet så trodde jag helt fel! Maharajah vann inte bara Olympiatravet 2013, han krossade motståndet på ett sätt som gav oss gåshud över hela kroppen!

Stefan Hultmans krigare är som pånyttfödd på svenska banor och är precis så överlägsen som han var i början av sin karriär. Innan allt med Prix d’Amerique började… Kanske trivs han trots allt inte på Vincennes? Kanske är han verkligen ”folkets häst” och vill tävla på de gamla hederliga svenska banorna? Tyvärr kan vi inte fråga honom, men visst verkar det vara lite så, eller..?

Nu är i alla fall våren invigd på riktigt och fler fina storlopp väntar. Att vi får se Maharajah i Elitloppet är inte längre bara en önsketanke. Snarare en realitet.


Kommentarer

Olympiatravet: Tillbaka på tronen! — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *