Ännu ett blogg-år har passerat och bloggen fyller dagen till ära hela fyra år! Olympiatravet är travhändelsen som allt började med och idag är det alltså åter dags. Det är verkligen en häftig V75-omgång vi bjuds på från Åby. Helt klart årets bästa hittills! Men det är även en ganska svårlöst omgång och det blir en smal passage med tre spikar för att nå full pott… Svårt, mycket svårt, men det kan gå!

Precis så resonerar säkert även Åke Svanstedt angående 8 Sebastian K i Olympiatravsfinalen. Åke är dock ett taktiskt geni och jag gissar att han ”kört loppet i badkaret” fler gånger än någon annan! 1 Beckman blir troligtvis ”offerlammet” som får bädda för sin stallkamrat. Stallkörning, vadå? Åke bidar sin tid och sveper fältet i exakt rätt ögonblick. I alla fall i mitt badkar. I ett mycket svårlöst lopp tar jag ställning och spikar! Vid gardering måste nästan hela fältet med på kupongen…

Jag spikar även i nästföljande lopp och hoppas att Kihlström kan lotsa 7 Quality Questioned ”den rätta vägen” trots ett lite besvärligt utgångsläge. Motstånd saknas sannerligen inte, men på form och kusk plitar jag dit ett smådarrigt singelstreck…

Min tredje spik hittar vi i näst sista avdelningen och möjligen är 9 Rocky Winner Åkes bästa chans i omgången. Läget blev inte sämre av strykningen och jag gissar att vi (förhoppningsvis) får se en repris av styrningen från Olympiatravsfinalen! Spik!

Några ”kantbollar” har jag förstås med på systemet. I V75-2 tror jag att 6 Mick Jägers kan överraska och i V75-5 ”tvingas” jag ta med 15 Svana Line då min ”bloggkollega” Niclas spikat henne idag. Det blir en guldpeng vardera på dessa!

En svår omgång väntar och blir utgången av Olympiatravet som det brukar bli så står vi med en högst otippad vinnare när dammet lagt sig… 10 Monster Drive..? Nu kör vi!

V75-1: 5, 7, 1, 2, 8, 6 (10, 9)
V75-2: 8, 10, 5, 6 (1, 4)
V75-3: 8 Sebastian K. (4, 2)
V75-4: 7 Quality Questioned (4, 2)
V75-5: 1, 5, 6, 15 (3, 2)
V75-6: 9 Rocky Winner (3, 8)
V75-7: 2, 6, 1, 9, 4 (5, 11)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]

Avslutningsvis, en liten kortfilm för att komma i stämning…


Kommentarer

V75 20/4 "Olympiatravet 2013" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *