Det märks att Elitloppet står för dörren nästa helg. Helgens V75-omgång från Gävletravet är riktigt lågklassig, med undantag för V75-3 där man gör upp om en möjlig sista-minuten-biljett till Elitloppet. Rafflande lopp med fina hästar som Mr Picolit, Sanity och Oracle. Men resterande lopp får mig att gnugga ögonen och dubbelkolla om det inte är V86 eller något annat!

Tre Kronor lyckades dessutom – mot alla odds – ta sig vidare (jag sa ju att dom kunde när det gällde) och idag är det semifinal mot inga mindre än Finland! Kan det bli bättre? Tidernas hockey-semi i TV4 och V75 Live på TV4 Plus. Kanalkrock? Japp, men jag börjar bli van nu…

Hockeyn får bli live-underhållningen och travet spelas in för senare beskådning. Att Tre Kronor skulle slå Kanada och ta sig vidare till semifinal kändes som en önskedröm och knappast troligt. Men det var ett pånyttfött Tre Kronor med en sällan skådad kämpaglöd vi fick se i förrgår och behåller dom detta så ligger Finland risigt till idag! Oavsett hur matchen slutar så stundar TV-spänning av högsta kaliber.

Dagens V75-system kan nog dessutom beskrivas som ett riktigt ”TV-system”, dvs påmålat i början men tunt på slutet! Två av dagens spikar känns visserligen någorlunda sunda och trygga, men min tredje spik kan nog rätt och slätt betraktas som lite galen. Men jag tvingades gå kort i V75-6 och jag ville inte lämna in kupongen utan att ha med 2 O.P’s Flirt med Adielsson upp för första gången. Därför tvingades jag spika och detta är givetvis ett långskott från andra planhalvan!

Som jag nämnde inledningsvis så är omgångens sportsliga höjdpunkt den tredje avdelningen och i mina (och många andras) ögon är det en trio som gör upp om en Elitloppsinbjudan. Jag betalar dock för ett streck till i form av 10 Up Date Hoss. Självklart krävs rejäl överpace för att komma in i matchen, men vad talar för att det inte blir det..?

Några vinnarspel kastar vi även in av bara farten och dessa blir 12 Paradise Beach (V75-2), 2 O.P’s Flirt (V75-6) samt 10 Up Date Hoss (V75-3). Märkligt vad jag börjat spela Adielsson på sistone? Nåväl, bara han sätter dem så! När jag ändå sprider guldmynt omkring mig så satsar jag även ett på ”min gamla häst” 6 Star Brodde i sista avdelningen.

Nu knyter vi ihop penningpungen och riggar för en maxad eftermiddag i TV-soffan. Att solen strålar för fullt utomhus gör det förstås bara mysigare här inne! Nu kör vi!

V75-1: 2 Rocky Winner (9, 6)
V75-2: 12, 10, 9, 3, 6 (8, 1)
V75-3: 5, 1, 3, 10 (2, 7)
V75-4: 4, 2, 10, 7, 11, 5 (6, 1)
V75-5: 1, 13, 12, 2 (10, 8)
V75-6: 2 O.P.’s Flirt (10, 4)
V75-7: 3 Democrat (1, 11)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 18/5 "Kanalkrock… igen!" — 2 kommentarer

  1. Rätt generationX, de fick ordentligt på nöten.
    JC hoppas ditt hjärta pallar bättre än mitt, snacka om flimmer (hockey).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *