Gårdagen bjöd på häftiga lopp, men tyvärr blev det stolpe ut i flera av dem för egen del. Omgången blev favoritbetonad som jag misstänkte. I vanlig ordning fanns förstås alla kusarna på kupongen, men några i reservfältet, tyvärr. Även idag ser det ganska favoritbetonat ut och jag tänker inte krångla till det i onödan. Lite tur skulle förstås inte skada!

I Elitloppsförsök 1 har tyvärr 7 Maharajah blivit sent struken pga en svullnad i ett ben och chanserna för 4 Formula One ökar därmed. 3 Timoko kan dock bli en tuff nöt att knäcka om Verbeeck får ledningen. ”Lilla raketen” 1 Nesta Effe är förstås given på kupongen och jag kryddar även med 2 Take My Picture. ”Ludde” är som vanligt styv i korken med sin 5 Raja Mirchi och det finns faktiskt fog för att lyssna. Kan allt när han fungerar och utklassade faktiskt 3 Sebastian K i fjol.

Svanstedt bör ha toppchans i försök 2 med 3 Sebastian K och jag spikar som så många andra. 2 Commander Crowe har inte haft turen med sig i uppladdningen och har nog inte med segserstriden att göra i år. Om Svanstedt kör för finalplats snarare än vinst så är förstås både 4 Brad de Veluwe och 1 Arch Madness segerfarliga, men de får tyvärr inte plats på min kupong.

Mina andra spikar i omgången blir Svanstedts 9 Gisela Ås i inledningen samt 5 Tekno Odin i kallblodsloppet. Tråkiga favoritspikar, men jag tror bägge två har goda chanser att vinna. Svanstedts sto får förstås bekänna färg mot tufft motstånd, men det här är en riktigt fin häst! Den femte och sjätte avdelningen känns riktigt kluriga och jag streckar på rejält.

Nu väntar travunderhållning på högsta nivå och om några timmar vet vi vem som är årets vinnare i Elitloppet… Nu kör vi!

V75-1: 9 Gisela Ås (7, 1)
V75-2: 4, 3, 1, 5, 2 (8, 6)
V75-3: 3 Sebastian K. (4, 1)
V75-4: 5 Tekno Odin (3, 10)
V75-5: 3, 1, 13, 4, 8, 2, 7 (12, 15)
V75-6: 3, 12, 1, 5, 4 (11, 8)
V75-7: 2, 5, 3 (1, 10)

525 rader / 262.5 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

Elitloppshelg – söndag — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *