Elitloppet avgjordes den gångna helgen och när krutröken lagt sig stod ganska oväntat Robert Bergh som vinnare med sin Nahar. Inte precis vad jag tippade, men jag ska förstås inte sticka under stol med att det känns lite extra kul att en tränare från hemmabanan Bergsåker fick vinna Elitloppet.

Efter en intensiv period av både Hockey-VM, flertalet extrainsatta V75-omgångar samt Elitloppet så har jag bestämt mig för ett litet uppehåll från onsdagarnas V86. Det är inte uteslutet att jag kastar in något chanssystem, men det blir nog inget jag kommer att blogga om. Semestern ligger alldeles runt hörnet och med stor sannolikhet återupptas V86-bloggandet då.

Men tills vidare inga V86-inlägg på onsdagar alltså…

En tråkig nyhet nådde mig i slutet av förra veckan, men jag har inte hunnit skriva om det förrän nu. Tydligen skadade sig ”min” Rikshäst Jeppas Nero i sin senaste start, måndag den 20 maj på Dannero. Under själva loppet märktes inget, men hästen visade tydlig hälta då han joggades av banan.

Veterinär har undersökt hästen och tyvärr konstaterades en svår fraktur i kotsenbenet höger fram. En både ovanlig och tyvärr mycket allvarlig skada med dyster framtidsprognos. Tillsammans med Svensk Travsports chefsveterinär har därför tränaren Patrik Wickman beslutat att låta Jeppas Nero få somna in för gott. Ett tråkigt beslut, men vad jag kan förstå, fullt nödvändigt.

För oss andelsägare innebär det förstås ett tidigt slut på säsongen, men det är något jag bryr mig mindre om. Ekonomiskt har dessutom dessa Riksandelar knappast inbringat några förmögenheter. Mina tankar går istället till skötare och andra som stått hästen nära. Vila i frid, Jeppas Nero…


Kommentarer

Välförtjänt vila… — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *