Efter en period av flertalet extrainsatta V75-omgångar så känns det befriande med lite extra andrum. Midnattstravet i Boden börjar inte förrän kl 20.15 och man kan därför fila på systemet hela dagen. Om man vill. Men det brukar inte hjälpa nämnvärt så efter några timmars knåpande anser jag mig trots allt vara klar. Även om det är flera timmar kvar till spelstopp…

I inledningen väljer jag att gardera dagens näst största favorit 8 Rocky Winner. Spåret kan ställa till det och det finns framför allt två tuffa utmanare. I första hand Robert Berghs 1 Uranus de Tyrole som kan bli svårfångad i ledningen. Adielsson smyger i ryggar med 7 Dragon Tooma och kan skrälla.

Även i nästa avdelning streckar jag en trio där Melanders 3 Whosyourdaddy är första häst. 6 Pompano är en stark rackare som inte har något emot att tuffa på i dödens. Adielsson sitter åter upp bakom ett skrällbud i form av 9 Amoroso Blou och måste med på kupongen.

I den tredje avdelningen (Norrbottens Stora Pris) vänder jag på steken och frågar mig: Varför skulle 10 Nahar INTE vinna detta? Här möter han ett gäng hästar som inte ens kvalificerade sig till Elitloppet. Enligt stallet är formen intakt och det borde rimligtvis vara en promenad i parken att speeda ned det här gänget på samma sätt som han nyligen utklassade stjärnor som Commander Crowe, Sebastian K, Formula One, Timoko och Nesta Effe. Jag ser inga sådana hästar här och väljer därför att spika!

Fjärde och sjätte avdelningen är svårlösta och jag streckar på ganska rejält. Varning för 9 Global Ocean i i fjärde och 2 Amiral d’Inverne i sjätte. Kallblodsloppet i V75-5 är öppet bakom favoriten 12 Mel Odin, men min budget tillåter endast ett lås med främsta motbudet 6 Eldvin.

När vi närmar oss midnatt och sista loppet ska avgöras så hittar vi också dagens bästa spik. Robert Berghs 3 Le Mat har både toppform och toppläge. Från stallet meddelar man att det är deras bästa chans i omgången. Spik!

Nu är det bara att fördriva tiden tills kvällen infinner sig. Gräsmattan är klippt och inga andra trista göromål står på agendan. Det får bli eftermiddagsbio med yngsta dottern. Vi är båda sålda på Star Trek serien ”Deep Space Nine” och är inne på den sista säsongen. Put your phasers on stun, here we go!

V75-1: 8, 1, 7 (3, 12)
V75-2: 3, 6, 9 (2, 7)
V75-3: 10 Nahar (5, 8)
V75-4: 1, 2, 5, 9, 10 (4, 12)
V75-5: 12, 6 (4, 3)
V75-6: 8, 1, 4, 5, 2 (3, 11)
V75-7: 3 Le Mat (12, 4)

450 rader / 225 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 15/6 "Midnight in Boden" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *