Gårdagens V75:a bjöd på en del spännande lopp och med lite mer flyt så hade det kunnat gå riktigt bra med spelet också. Faktum är att vi föll på två av spikarna med en hals på den ena och en längd på den andra. Så kan det vara i travspelets värld! Istället för sju rätt fick vi en femma… Vi laddar om kanonerna och hoppas på revansch idag istället!

Vi bjuds på en högklassig och spelvänlig omgång och de givna spikarna lyser lite med sin frånvaro. Trots detta har jag åter tagit ställning i hela tre lopp och idag är faktiskt ingen av dem favorit. Jag tror mig även ha vaskat fram några luriga skrällbud…

Den första spiken hittar vi i V75-3 där 9 Attrape Moi, med Erik Adielsson i sulkyn, nu ska lättas till barfota runt om för första gången på svensk mark. Jag spikar emot favoriten och tror att starke 9 Attrape Moi tuggar ned dem alla över Axevallas dryga upplopp!

Även nästa spik körs av Erik Adielsson och jag pratar förstås om Stig H’s 11 It’s Amazing i V75-5. Spetsade från liknande läge senast och prickar voltstartsexperten Erik rätt så kanske vi får se en repris här? Stark och oöm och kan nog oavsett löpförlopp ge favoriten en match!

Min tredje spik har jag våndats en hel del över… Stodrottningen 4 Tamla Celeber har inte fått till det hittills i år men nu har Walmann lagt om träningen, vilket bl a innefattar en hel del ridträning i sand. Formen är alltså ett stort frågetecken, men på ren grundkapacitet är hon överlägsen i fältet… Chansspik!

I självaste StoChampionatet tror jag att en trio i första hand gör upp om segern. Jag syftar förstås på 6 Fascination, 5 Mousse och 4 System Performance. Jag kryddar dock med 8 Your Highness som är en spännande outsider. Från ett besvärligt utgångsläge måste en hel del klaffa dock. Även Svanstedt har en luring i form av 1 Rica Neo som kan bli livsfarlig på upploppet om hon får fritt. Ryms inte på kupongen dock…

På tal om luringar så har jag även två andra skrällbud att bjuda på. I V75-6 kan ett liknande scenario öppna för en skrällvinst för Magnus Jakobssons 1 Global Kitten som har en rasande slutspurt. 7 Angelo är rejält bortglömt i inledande V75-1 och ska utrustas med urryckare för första gången. Vinnarspel på dessa, men endast den sistnämnde fick plats på kupongen.

Troligtvis kommer jag inte att kunna se omgången förrän senare ikväll, då jag och frugan ska bort till nya huset och börja grundmåla. Japp, ”Målarskalle” is back!… Nu kör vi!

V75-1: 3, 6, 1, 11, 7 (10, 4)
V75-2: 7, 2, 3, 1, 9 (4, 5)
V75-3: 9 Attrape Moi (2, 1)
V75-4: 3, 7, 1, 6, 4 (2, 5)
V75-5: 11 It’s Amazing (7, 1)
V75-6: 4 Tamla Celeber (1, 2)
V75-7: 5, 6, 4, 8 (1, 2)

500 rader / 250 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

Extra V75 21/7 "StoChampionatet 2013" — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *