Av alla årets storlopp så är Åby Stora Pris ett av mina favoritlopp. Med dubbla heat och ett avgörande finalheat så erbjuder det verkligen raffel och spänning för hela slanten! Att årets startfält känns ovanligt jämnt gör förstås inte det hela mindre spännande. Att omgången dessutom kryddats med en Jackpot på 44 miljoner är kronan på verket i en V75-omgång som erbjuder travsport när den är som allra bäst.

Sebastian K kan mycket väl snuva oss på finalheatet då vinstchansen är god i bägge försöksheaten. Men i första heatet blir det bakskor och från ett sämre läge känns det befogat att gardera. I första hand med 1 Commander Crowe från spetsläge. Formen är ett litet frågetecken, men Kihlström i sulkyn är knappast någon nackdel…

Faktum är att Kihlström får bli min nyckelkusk i omgången då jag har en känsla av att han får besöka vinnarcirkeln mer än en gång idag. I V75-3 chansspikas 5 Arazi Boko då de främsta motbuden antingen är bortlottade eller går med skor idag.

Andra och fjärde avdelningen känns extra kluriga och skrällvarningen är stor. Tyvärr har jag bara råd att strecka på rejält i den ena av dem och får därför nöja mig med endast tre streck i V75-2. Våndan vid dessa streckval har därför varit stor, så vi får hoppas att jag valt rätt!

Som en lite parentes vill jag nämna att min älskade pickup har återvänt hem efter ett näst intill löjligt långt verkstadsbesök (hela sommaren i princip). Inte blev det billigt heller, men det blev i alla fall ”bang for the buck!” Äntligen går bilen som den ska och V8:an spinner som en katt, eller snarare ryter som ett lejon!

Klockan tickar nu sakta mot spelstopp och det är hög tid att förbereda sig inför livesändningen. Fram med chipsskålen… Nu kör vi!

V75-1: 1, 7, 3, 2 (4, 6)
V75-2: 9, 10, 12 (2, 11)
V75-3: 5 Arazi Boko (4, 1)
V75-4: 2, 3, 5, 4, 7, 12 (9, 1)
V75-5: 2 Sebastian K. (8, 6)
V75-6: 3, 1, 2 (8, 9)
V75-7: 13, 15 (9, 6)

432 rader / 216 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 21/9 "Most bang for the buck" — 3 kommentarer

  1. Vettiga spikar, helt klart. Tycker din ”chansspik” har grymt spelvärde, har själv rankat den som etta, men fegade ur på att spika den. Visst är det tuffa kusar emot, men med tanke på förutsättningar runtomkring med barfotabalanser och spår för de värsta konkurrenterna så känns Arazi högaktuell. Sedan kan man förvisso ha synpunkter om skoinfon vi får också, den är ju inte så tillförlitlig som man skulle kunna hoppas.

    • Spiken satt ju fint, och med fem rätt och två lopp kvar steg förstås förväntningarna en liten aning… Nåväl, bara att ladda om!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *