Alla ser vi på en travomgång med olika ögon. När man tar till sig tipsen från diverse källor får man försöka sätta sig in i vilken synvinkel dessa ser omgången ur. Vilken kusk är nyckelkusk? Vilken spik är säkrast? Vilken skräll är troligast? Vilken favorit ligger i farozonen? Ibland stämmer nästan ingen av dessa källor med det egna tänket. Då vacklar man kanske och tvivlar…

Jag har bestämt mig för att det får vara slut med det nu! Att se omgången ur sin egen synvinkel och stå på sig när det kanske inte överensstämmer med ”experterna” eller kollektivet kan löna sig i längden. Hur många gånger har man inte svurit över att ha tagit bort en häst för att ”ingen annan” trodde på den?

I helgen bjuds vi åter på dubbla V75-omgångar och det är bara att kavla upp ärmarna. Visserligen fin travsport, men jag börjar bli riktigt trött på dessa extra-omgångar och undrar om inte ATG gräver sin egen grop här? Lockar det verkligen fler spelare i längden? Nåväl, nog med gnäll och låt oss koncentrera oss på dagens omgång…

Jag inleder inte med en spik4 Credit Fayline då det finns lite för spännande motbud i loppet. 6 Seabiscuit är en riktig topphäst som närmar sig formen och Björn Goop bakom V75-flitige 2 Allaballakaitoz är bara för intressant för att lämnas utanför kupongen. 8 No Deal övertygade kanske inte senast, men kan betydligt mer…

Jag väljer även att gardera jättefavoriten 8 Twins Fairytail i V75-2 då jag inte är så säker på att Erik släpper så välvilligt med 2 KLM Buymethemoon. Körning mellan dessa bäddar givetvis för bl a 9 Queens Delight med Björn Goop.

Stoloppet i V75-3 är ett riktigt getingbo och jag vill framför allt varna för 3 Askens Valencia som i skrivande stund endast är streckad på 11%. Har historiskt sett gått riktigt bra efter vila, så det behöver inte vara någon nackdel. Fina odds dessutom, så ett vinnarspel får det dessutom bli.

Om inte Peter Ingves blir fast med 1 Västerboonthenews så borde det vara en toppchans i V75-4. Jag vill dock dubbla med fyndet 5 Make Good som är en rejäl häst. Vann på en kanontid senast och Lövgren låter uppåt.

Omgångens första spik hittar vi först i V75-5 och jag tror faktiskt att 15 Orderly är tuff nog att göra grovjobbet och runda fältet. I övrigt ett svårlöst lopp och jag väljer därför att ta ställning och chansspika.

Redan i nästföljande lopp hittar vi den andra spiken och 5 Panne de Moteur är verkligen en undantagshäst, van vid betydligt tuffare motstånd! Var oförklarligt blek senast, men även de bästa måste få ha en dålig dag någon gång… Perfekt läge och denna straffspark missar inte Kihlström!

– – –

Nu får vi hoppas att mitt ”tänk” håller hela vägen idag. Mycket tur behövs givetvis också, och den varan brukar det tyvärr vara lite ont om… Kanske vänder det idag? Nu kör vi!

V75-1: 4, 6, 2, 8 (7, 1)
V75-2: 8, 9, 2 (4, 1)
V75-3: 1, 2, 3, 4, 6 (5, 10)
V75-4: 1, 5 (10, 9)
V75-5: 15 Orderly (7, 4)
V75-6: 5 Panne De Moteur (1, 8)
V75-7: 4, 3, 2, 1 (10, 12)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 28/9 "Ur min synvinkel…" — 3 kommentarer

  1. Absolut! Även om vi valt olika spikar är tänket likvärdigt. Det är ju en sådan omgång där det finns betrodda och troliga favoriter i flera löp, men också flera hårda kusar emot och roliga skrällar, om det så bara stökar till sig det minsta för favoriten i respektive lopp. Lycka till nu!

    Hur går det med kåken? Mycket pyssel kvar?

    • Tack, tur är som sagt en bristvara! Jag har varit lite dålig att rapportera om både kåk och bil på sistone… Allt rullar dock på som det ska och det blir nog en liten ”update” här inom kort. Tro det eller ej, men jag trivs verkligen här ute på landet! Bilen går äntligen som den ska, men jag blir smått ruinerad av att tanka den. Men det är det förstås värt! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *