Det dukas upp med riktigt fina och prestigefyllda lopp på Solvalla då ”Supersöndag” stundar med Oaks, Europaderbyt och Kriteriet på menyn. Viss risk för att det blir lite favoritbetonat, men faller någon av favoriterna så kan nog utdelningen skjuta i höjden. Det handlar faktiskt om en hel del treåriga hästar med allt vad det innebär! Vi får hoppas rätt favorit är garderad och att spikarna sitter…

Den första spiken landar utan större tvekan på 2 Air Frame i den andra avdelningen. Jag räknar med att Goop sitter i ledningen direkt och håller hela vägen in i mål. Spets och slut, med andra ord!

Svenskt Trav-Oaks avgörs i den tredje avdelningen och 2 D’One är stor favorit. Med rätta kanske, men stallkamraten 5 Mellby Briolett är faktiskt inte så mycket sämre… Fin rensare till 4%! Läget för 10 Backfire kunde förstås varit bättre, men detta är en häst med krut under hovarna! Även formstarka 3 Neona Princess åker med på kupongen från bra läge.

Europaderbyt avgörs i V75-5 och här hittar vi även nästa spik. Det är ett hårt lopp och jag väljer att ta ställning och hoppas på en del tur. Form, läge och kusk talar dock för 5 Indigious och får även hjärtat säga sitt så står stall Stig H på tur för en större seger… Chansspik!

I sista avdelningen, tillika Kriteriet 2013, hade jag faktiskt tänkt spika 6 Boys Going In, då denna häst verkligen imponerat på mig. Men eftersom Adielsson är min nyckelkusk i omgången så dubblar jag med hans styrning 2 Final Oak. Men loppet formligen kryllar av segeraspiranter och med en annan spelbudget hade nog en helgardering suttit fint. Skrällvarning på 11 Carelin som jag slänger in en guldtia vinnare på…

Spelvärda skrällhästar i omgången är förstås även Walmann-hästen 5 Mellby Briolett (V75-3), Westholms 8 Kan Ha (V75-1) samt Untersteiners 3 Neona Princess (V75-3).

– – –

Många fina framtidslöften möts alltså idag på travbanan, och flera av dem kommer vi att få följa under kommande tävlingsår. Frågan är bara vilka..? Håll i hatten och på med haklappen för nu kör vi!

V75-1: 1, 3, 4, 8 (7, 6)
V75-2: 2 Air Frame (5, 11)
V75-3: 2, 10, 3, 5 (9, 8)
V75-4: 9, 11, 10, 5, 15 (2, 1)
V75-5: 5 Indigious (4, 2)
V75-6: 1, 9, 4 (8, 3)
V75-7: 2, 6 (1, 3)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

Extra V75 29/9 "Kriteriet 2013" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *