Dagens omgång från hemmabanan Bergsåker ser vid en första anblick favoritbetonad ut. Men tittar man närmare så finns en del favoriter som kanske inte är helt vattentäta, liksom en del skrällar som döljer sig ganska väl. Det gäller helt enkelt att lyckas vaska fram pärlorna i omgången, sannerligen ingen enkel uppgift…

Men i första avdelningen har jag dock svårt att gå emot favoriten 4 Democrat. Det ser faktiskt ut som en straffspark hur man än vrider och vänder på loppet. Om Örjan bara håller huvudet kallt, och sätter in stöten vid rätt tillfälle, är detta omgångens bästa spik.

En annan stor favorit är förstås 5 Nahar i guddivisionen. Håller han sig på benen så vinner han. Punkt. Men hästen har återfallit i gamla synder alltför ofta på slutet och jag litar inte alls på honom. Jag garderar med ”en trolig och en rolig”. 11 Orecchietti är en topphäst och det behöver bara klaffa en aning för att han ska utmana från sitt bakspår. 8 Up Date Hoss..? Ja, sitter den så blir det riktigt roligt!

I lärlingsloppet finns så klart många med chans men jag väljer att ta ställning och spikar hästen med bäst kapacitet. Kusken går förstås inte heller av för hackor och strular det inte alltför mycket från bakspår så kan detta vara omgångens pärla. Bergsåkers upplopp är långt och jag väljer att chansspika 10 Vodka And Oysters.

Avslutande avdelningarna är bägge riktigt svårlösta och det formligen kryllar av skrällbud. Ulf Ohlsson varnar för 3 Ypsilon Hornline, liksom Håkan Skoglund angående 3 Tell Me No Lies, och bägge måste med på kupongen…

– – –

Det känns som en svårgreppad omgång och det kan mycket väl bli låg utdelning såväl som rekordutdelning. För egen del kan det bli riktigt stora pengar såväl som platt fall… Nu kör vi!

V75-1: 4 Democrat (10, 3)
V75-2: 3, 6, 12, 4 (2, 1)
V75-3: 5, 11, 8 (4, 10)
V75-4: 7, 9 (2, 1)
V75-5: 10 Vodka And Oysters (3, 6)
V75-6: 1, 2, 8, 9, 3 (7, 4)
V75-7: 4, 10, 11, 3 (1, 2)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 5/10 "Inte alltid som det ser ut" — 1 kommentar

  1. Vettigt system och grymt läcker chansspik i 10 Vodka and Oysters. Jag har med densamma på båda systemen, men hade inte kulor nog att spika. (Krävs en macho norrlänning för det?) 😉

    Stort lycka till!

    …när får vi se lite bilder från The Mansion? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *