V75 lämnar tonåren bakom sig och fyller 20 år idag. Det har väl knappast undgått någon att svensk travsport genomgår en smärre kris och att besparingar införs på löpande band. När då ATGs VD Hans Skarplöth samtidigt basunerar ut att ATG minsann ska bli, inte bara Sveriges, utan Nordens mest lönsamma spelbolag så anser jag att vision och verklighet är lite väl långt ifrån varandra! Fast å andra sidan, siktar man mot stjärnorna så når man kanske halvvägs..?

Detsamma gäller förstås även oss travspelare. Dagens omgång från Jägersro ser kanske en aning favoritbetonad ut, och utdelningen kan därmed bli blygsam. Men självfallet kan det förstås skrälla i något lopp och då skjuter utdelningen i höjden. Svårigheten är dock att veta i vilket lopp det skräller, vilken favorit som är i fara och vilken häst som är bortglömd… Vi siktar givetvis på både sju rätt och en rejäl utdelning!

Min nyckelkusk idag blir Robert Bergh och jag streckar alla hans uppsittningar. Bästa chansen är tveklöst 3 Laurier Dag i V75-3, men jag blir inte förvånad om ”Bergharn” får besöka vinnnarcirkeln mer än en gång. 1 Handsome Knight (V75-4) och 13 Udo’s Oiler (V75-5) är nödvändiga på kupongen medans 5 You Bet Hornline (V75-7) mest är en rolig rensare i avslutande Müllers Memorial.

Som så många andra så spikar även jag Hultmans 5 Panne de Moteur i inledningen. Hästen är van betydligt tuffare motstånd och har både form och läge. Den här straffsparken missar väl knappast Kihlström..?

Min tredje spik är däremot en ganska vågad chansning. Men jag har ”jagat” den här hästen ett tag nu, då jag anser att här finns kapacitet utöver det vanliga. Men otur och dåliga spår har förföljt 9 Kaka A.T länge nu. Idag har han dock ett fint smygläge med bra ryggar och jag tror att Erik redan har planen klar…

– – –

Det är inte bara V75 som fyller år idag, även frugan ska firas med tårta och presenter. Att karln hennes får sju rätt vore väl en fin present..? Nu kör vi!

V75-1: 5 Panne De Moteur (1, 8)
V75-2: 1, 7, 8, 4, 12, 10 (9, 6)
V75-3: 3 Laurier Dag (8, 10)
V75-4: 1, 6, 12, 5 (3, 7)
V75-5: 9, 12, 15, 3, 13 (10, 8)
V75-6: 9 Kaka A.T. (3, 2)
V75-7: 9, 1, 8, 5 (4, 7)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 26/10 "Sikta mot stjärnorna" — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *