Harry Haythrow gör idag sin femtioförsta(!) V75-start och är förstås mer än väl berättigad sin titel ’hedershäst’. Men för oss V75-spelare är han även lite av ett gissel och kostar oss en del slantar. En häst som allt som oftast är på plats, men sällan vinner, är alltid ett garderingsstreck som bör övervägas. Idag är han för ovanlighetens skull även favorit i gulddivisionen…

Stig H är en man som talar med små bokstäver och väljer sina ord väl. När han låter så här snuskigt nöjd angående 3 Up Date Hoss – i samma lopp som 7 Harry Haythrow – så lyssnar i alla fall jag! Erik har här ett fint utgångsläge, men hästen går förstås från alla positioner och har kämpat med bravur mot hästar som Nahar, Orecchietti m.fl. på slutet. Det blir alltså ingen Harry idag, jag spikar emot och blundar!

I det lågklasssiga treåringsloppet i V75-5 kan man med fördel strecka hela fältet. Eller göra som jag och ta ställning för en häst! Goop’s 9 Bakers Ransom har två raka i bagaget på ”bara fötter”. Högst troligt samma balans idag och jag spikar mig ur ett annars mycket svårlöst lopp… Chansspik!

En snöplig galopp precis före start blev det förra helgen då jag spikade 2 Yield To None. Söker förstås revanch idag, men jag låser loppet med mitt första motbud 1 Lovely Buv. Goop vs. Adielsson med andra ord!

I bronsdivisionens långlopp – tillika V75-6 – väljer många att spika 2 Oktober Kronos från ett bra utgångsläge. Tar med största sannolikhet hand om ledningen och är därmed hästen att slå i loppet. Jag är dock inte helt övertygad om moralen på lång distans och ser detta som en favorit i fara. Se framför allt upp för 10 Dream Duo som tuggar taggtråd och trivs på lång distans!

Ännu ett tvåhästarslås hittar vi i avslutningen. Jag hoppas dock att Kihlström håller huvudet kallt med 3 Gisela Ås och inte startduellerar med Goop’s snabbstartande 2 Miss Sue V. Fördel på papperet för den sistnämnde, men magkänslan säger annat…

– – –

Här uppe i södra Norrland ligger frosten vit på marken och det känns därför extra skönt att kunna tillbringa eftermiddagen inne i stugvärmen med V75 Live på TV:n. Nu saknas bara en sprakande brasa och just därför installeras en kamin till veckan. Bring on the winter… Nu kör vi!

V75-1: 3, 1, 11, 9 (8, 2)
V75-2: 1, 2 (4, 6)
V75-3: 3 Up Date Hoss (7, 5)
V75-4: 1, 2, 6, 4, 3, 8, 12 (5, 11)
V75-5: 9 Bakers Ransom (4, 2)
V75-6: 2, 10, 4, 12 (7, 6)
V75-7: 3, 2 (4, 1)

448 rader / 224 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 9/11 "Ingen Harry idag" — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *