När det är färdiggrubblat och systemet väl är inlämnat är man obönhörligen i händerna på fru Fortuna. Hur påläst man än är, och hur mycket man än vridit och vänt på loppen, så är det ändå de små tillfälligheterna som ofta avgör. Om din spik galopperar, eller bara har en dålig dag, kan sju rätt snabbt reduceras till endast sex. Om dessutom ”din häst” inte sätter nosen först i en upploppsduell, kanske för att hästen druckit dåligt före loppet, så kan sex rätt plötsligt vara fem. Om sedan din favoritkusk i ett annat lopp gör ett felaktigt beslut på en millisekund, och kanske blir fastlåst på innerspår, då är det bara att skrynkla ihop den värdelösa kupongen med ynka fyra rätt… Ja, det är en tunn linje mellan succé och fiasko när man spelar på trav!

Dagens omgång från Solvalla bjuder på V75-finaler och statistiskt så brukar startspåren vara av extra stor betydelse, då det är ovanligt jämna startfält och minsta lilla favör blir avgörande. Jag väljer att gardera omgångens bägge största favoriter, och ingen av mina spikar är favorit. Kanske spänner jag därmed bågen lite för hårt, men det får bära eller brista.

Favoriten i den första avdelningen, 3 No Deal, har inte varit som bäst på slutet och formen är ett litet frågetecken. En som däremot lyser av form är 8 Seabiscuit, men som istället brottas med ett knöligt utgångsläge. 4 Kaka A.T står verkligen på tur för seger och har nu äntligen fått ett bra läge. 1 Pojke Kronos kan absolut leda runt om.

I den sista avdelningen hittar vi dagens största favorit, 9 Digital Ink, och det är förstås svårt att gå emot. Men Erik låter väldigt uppåt angående motbudet 10 Indigious, som faktiskt inte är en mycket sämre häst. Jag låser på dessa två och hoppas förstås mest på den sistnämnde.

Om vi backar till den andra avdelningen så hittar vi en häst som sticker ut. 7 Rocky Reach är van betydligt tuffare motstånd och har både löpskalle och rejäl ”motor”. Favoriten i detta lopp, 4 Vacqueyras, tror jag inte alls på då vinstraden byggts upp i enklare sällskap. Jag väljer faktiskt att chansspika 7 Rocky Reach!

Min andra spik hittar vi i den näst sista avdelningen och valet faller på 11 Laurier Dag som verkar trivas med att anfalla bakifrån. Risk för körning inledningsvis mellan flera startsnabba, vilket gynnar min spik. Om det inte strular på vägen tror jag att han susar förbi dem på upploppet!

– – –

Omgången kan mycket väl resultera i en favoritparad, men det kan även bli en del favoritfall som gör att utdelningen skjuter i höjden. Väl medveten om att systemet är aningen chansartat så får jag förstås hoppas att vi har marginalerna extra mycket på vår sida idag… Nu kör vi!

V75-1: 8, 4, 1, 3 (10, 11)
V75-2: 7 Rocky Reach (2, 6)
V75-3: 2, 6, 3 (4, 8)
V75-4: 5, 1, 2, 8, 6, 9 (7, 3)
V75-5: 6, 13, 15 (10, 5)
V75-6: 11 Laurier Dag (2, 5)
V75-7: 9, 10 (8, 6)

432 rader / 216 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 16/11 "Den tunna linjen" — 2 kommentarer

    • Ja, det är nästan kusligt! Jag läser *inga* bloggar före inlämning (hinner inte ens!) så det är alltid lika komiskt när jag i efterhand går in på din blogg och märker hur lika vi ofta tänkt! Idag fick vi tyvärr inga pengar, men vi laddar väl om till nästa helg i vanlig ordning? 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *