Det är alltid lätt att ha åsikter om hur kuskarna ska köra i loppen. Inne i stugvärmen, bekvämt tillbakalutad i soffan, så skriker vi på dem som i bitande kyla, hällregn eller snöstorm ska hjälpa oss att bärga våra sju rätt. Att köra travhäst är svårt, riktigt svårt, och absolut inte som att ratta en bil. Alla travspelare borde någon gång sitta upp i en sulky och få känna hur det känns. Kanske skulle vi då bli lite mer ödmjuka mot dem som i såväl medgång som motgång förgyller våra lördagar med rafflande spänning?

Bergsåkerskusken Ulf Ohlsson tycks verkligen brinna för sitt yrke och han är en av de kuskar som kör allra flest lopp i Sverige. Idag får han äran att sitta upp bakom ingen mindre än Hultmans megastjärna 9 Maharajah. Trots att formen på hästen inte är hundraprocentig så borde de rimligtvis jogga hem segern i Gävle Stora Pris. Vid oförklarlig galopp, jordbävning eller rymdinvasion finns en superrysare i form av 6 Lord Capar som är i sitt livs form. En tia vinnare på denne är ett roligt långskott!

Förutom favoriten 9 Maharajah så har Ulf Ohlsson några till intressanta uppsittningar och jag blir inte förvånad om han får besöka vinnarcirkeln fler än en gång under eftermiddagen. Trots att mina bägge spikar är favoriter så kan det ändå bli hyfsade pengar om Ulf Ohlsson vinner i några av de övriga loppen!

Jag spikar alltså även favoriten i kallblodsloppet och hoppas att Gunnar Melander har 4 Månprinsen A.M i bästa möjliga skick, trots en längre frånvaro. Bakom favoriten känns loppet ganska öppet så jag väljer att chansspika.

Att spika en treåring med två starter i bagaget känns rejält vanskligt, även om detta tycks vara en häst utöver det vanliga. Jag garderar således 6 Maverick Man i V75-5 och kommer inte svära alltför mycket om Erik bränner med favoriten. I alla fall inte om något av mina motbud sätter nosen först!

– – –

Nu är brasan tänd och ute gnistrar snön i minusgraderna. Hög tid att hoppa upp i ”soffsulkyn” och smacka igång travsändningarna. Pisken… eh, jag menar bläckpennan i ena handen och strecklistan i den andra… Nu kör vi!

V75-1: 3, 6, 1, 5, 2 (9, 10)
V75-2: 1, 3, 10 (11, 7)
V75-3: 9 Maharajah (6, 7)
V75-4: 4 Månprinsen A.M. (1, 5)
V75-5: 6, 2, 8, 15 (4, 1)
V75-6: 5, 1, 4, 10 (9, 3)
V75-7: 3, 11 (1, 8)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 23/11 "Staketkuskar är vi allihopa" — 3 kommentarer

  1. Stort lycka till! Som du säger, vi kör lite annorlunda idag. Vi är väl överens om vilka som är de bästa hästarna, men jag försöker dock fälla. Återstår att se om man står där med dumstruten på, igen, eller inte… :)

    • Jo, det är ett val man alltid står inför i en omgång med stora favoriter. Ska man försöka fälla eller inte? Idag körde jag den fegare linjen, men som du vet är det ju inte alltid så! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *