Det är årspremiär för bloggen som nu är tillbaka efter välbehövligt uppehåll. Dagen till ära är det även Jackpot med nästan 80 miljoner att spela om. Som kryddan på moset avgörs omgången på ”hemmaplan”, även om jag väljer stugvärmen istället för att frysa på plats. Omgången från Bergsåker känns lite småklurig och jag kör med en ”säker” spik och en chansspik och målar på i framför allt lärlingsloppet.

Det finns förstås inga säkra spikar, och 2 Navaronne i V75-2 är tyvärr inte helt att lita på. Ingen av de andra på framspår tänker dock köra för ledningen så Daniel Olsson kan nog spetsa utan större forcering från start. Rygg ledaren, troligtvis 1 Miss Elaza, kan bli farlig vid lucka men jag tror Daniel är påläst. Spik!

Det var en häst som spurtade heroiskt och såg smällfin ut i samma lopp som Maharajah gjorde en platt figur i senast. Imorgon tävlar den sistnämnde i Prix d’Amerique och den andra tävlar på V75 idag. Visst vacklar man när hyllningskören är så unison för megafavoriten 5 Amaru Boko, men jag har hela veckan varit inne på att ta med 9 Kash’s Cantab och tänker inte låta mig påverkas. Vi får se i efterhand om jag bara är tjurig och dum…

Jag väljer istället att chansspika Robert Berghs 9 Amiral d’Inverne i V75-6 som är den som kan få loppet i V75-6. Det saknas förstås inte motbud, men formen är på topp och ”Bergharn” låter sådär mysigt smygoptimistisk…

Detsamma gäller faktiskt för 3 Ulvsås Svarten i kallblodsloppet och ett streck på denne är förstås ett måste. Jag hade dock gärna streckat på många fler här, men får nöja mig med dessa fyra. Det svårlösta lärlingsloppet kräver tyvärr sina streck!

– – –

Utomhus är det gnistrande kallt men frugan trotsar kylan och är ute och rider hela eftermiddagen. För egen del blir det till att tända en brasa och slå sig ned i soffan och heja på ”mina” kusar. Alla har vi våra olika intressen… Nu kör vi!

V75-1: 11, 5, 7 (1, 3)
V75-2: 2 Navaronne (1, 9)
V75-3: 5, 9 (1, 12)
V75-4: 1, 5, 7, 8, 12, 10 (2, 3)
V75-5: 13, 15, 9, 3 (6, 14)
V75-6: 9 Amiral D’inverne (2, 5)
V75-7: 5, 3, 9 (1, 8)

432 rader / 216 kronor

[ VISA RESULTAT ]


Kommentarer

V75 25/1 "Premiär & Jackpot!" — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *