När jag först kastade ett öga på startlistorna såg omgången riktigt enkel ut och jag såg Jackpot-omgången förvandlas till en favoritparad. Det kan förstås mycket väl bli så, framför allt om Lutfi Kolgjini har en bra dag. Oavsett vilket så bjuds vi på lysande travsport från Kalmar idag.

Abborre eller nougat? Hm, ni som känner mig vet vad jag föredrar, men jag vågar inte ta bort Timo Nurmos monstersto 6 Abborren från kupongen! Hur hon ska kunna ”äta upp” 5 Nougat Ås från dödens har jag ingen aning om, men det får bli ett garderingsstreck.

Dagens första spik hittar vi istället i nästföljande lopp och jag talar förstås om Kolgjini’s nya stjärnskott 5 Dante Boko. ”Ludde” själv har mycket höga tankar om hästen och är han så bra som en enig kör av experter och spelare anser så vinner han detta lopp alla dar i veckan… Spik!

Om det inte vore för den överhängande galopprisken så hade jag även spikat 7 Raja Mirchi i Gulddivisionen. Visserligen blev ett av de tuffaste motbuden 1 Hard Livin’ struken, men faktum kvarstår att 7 Raja Mirchi har 38% i galopper. ”Form slår klass” heter det dessutom, och är det någon i fältet som har form så är det 4 Capello Bob. Jag låser på dessa två.

Spika i ett lärlingslopp är inget önskescenario, men Frank Nilsson är en rutinerad kusk och Reijo Liljendahls 10 Pedro Bi har sett lysande ut på slutet. Jag hoppas innerligt att det även idag blir barfotabalans, helstängt och jänkarvagn. Jag är medveten om att det är en chansspik, men bakom är det vidöppet och jag kan helt enkelt inte ta med alla.

Även i det efterföljande stoloppet balanserar jag på spänd lina med endast tre streck. Detta på grund av de streckkrävande avdelningarna på slutet. Jag ser skrällkandidater överallt i fälten, som t ex 9 Dooleys (V75-6) och 8 Lucky Sec (V75-7) och dessa måste bara med på kupongen.

– – –

Jakten på en ny motor till min Chevy Silverado pågår nu för fullt och eventuellt har jag en på gång. Jag håller alla tummar för att affären går i lås och att ett motorbyte kan ske inom en mycket snar framtid. Återkommer givetvis med mer info i detta ärende… Nu kör vi!

V75-1: 6, 5 (9, 3)
V75-2: 5 Dante Boko (1, 6)
V75-3: 7, 4 (11, 8)
V75-4: 10 Pedro Bi (2, 1)
V75-5: 11, 13, 4 (1, 12)
V75-6: 2, 9, 11, 1, 7, 4, 5 (6, 3)
V75-7: 11, 8, 5, 9, 4 (6, 2)

420 rader / 210 kronor

[ VISA RESULTAT ]
 
Veckans låt: The Fla Flas – ”Free Range Chevrolet”


Kommentarer

V75 1/3 "Svårt, helt enkelt!" — 4 kommentarer

  1. Du skulle ha tippat igår. Garanterat att det varit lättare. Jag vet, du hade kunnat tagit hjälp av ”Urra”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *