Dagens V75-omgång från Åby känns som en klart klurig uppgift, mycket tack vare dubbla open-stretch, men även på grund av flertalet sårbara favoriter. Jag har vridit och vänt på loppen och även om det slutliga systemet känns ok så hade jag gärna fyllt på med betydligt fler hästar i många av loppen.

I den första avdelningen är exempelvis 5 Claes Boko en utsatt favorit och bakom finns flertalet segeraspiranter. Jag nöjer mig dock med den främste utmanaren 1 Nothing But Class och håller tummarna att mitt bräckliga tvåhästarslås håller.

Så gott som alla har deklarerat att 2 Paramount är omgångens bästa spik, och visst är det bästa hästen i fältet. Men det är lärlingslopp och mycket kan hända. Jag väljer att gardera då jag absolut vill ha med skrällbudet 8 Race Cowboyland på kupongen.

Dagens första spik hittar vi istället i den lägsta klassen, och detta kan mycket väl vara omgångens bästa spik. Från ett bra läge och mot enklare motstånd ser det onekligen ut som spets & slut för 4 Sensational DreamSpik!

Stoloppet är ett rejält getingbo, även om duon 1 Valkyria R.Ö.K och 10 Hanna Banker sticker ut från mängden. Jag vill dock ha med 4 Erica Hall, liksom skrällbuden 11 Min Finish och 13 Satine Calmon på min kupong.

Gulddivisionen hittar vi sent i omgången och jag väljer att spika 4 Sanity. Främsta motbudet, 11 Raja Mirchi, står sämre till och enligt Malin Löfgren känns hennes häst bättre än någonsin… Spik!

Förutom ovan nämnda skrällbud så måste även 7 Perfect Power med i det avslutande långloppet. Barfota runt om nu och är det någon som kan sätta dit en skräll så är det Peter Untersteiner… Nu kör vi!

V75-1: 5, 1 (6, 9)
V75-2: 2, 1, 3, 8 (4, 12)
V75-3: 1, 2 (4, 3)
V75-4: 4 Sensational Dream (1, 6)
V75-5: 1, 10, 11, 4, 13 (8, 6)
V75-6: 4 Sanity (11, 7)
V75-7: 11, 4, 5, 6, 3, 7 (1, 8)

480 rader / 240 kronor

[ VISA RESULTAT ]
 
Veckans låt: Glomag – ”Pocket Calculator”


Kommentarer

V75 15/3 "Klart klurig uppgift!" — 3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *