Formen vässas nu på stjärnhästarna i takt med att storloppen närmar sig. Närmast hägrar förstås Olympiatravet, tätt följt av Elitloppet, Oslo Grand Prix, Stochampionatet, Hugo Åbergs samt min personliga favorit Åby Stora Pris. Sanity, Raja Mirchi, Maharajah, Yarrah Boko, Up And Quick, Nahar och Noras Bean är namnen på allas läppar och den sistnämnde kvalar idag för en startbricka i Olympiatravet.

Från kanonläge och med bevisad form så känns Ulf Stenströmers hedershäst 2 Noras Bean som ett vettigt spikförslag. Men jag får känslan av att upplägget kan bli en smula passivt. Givna motbud är därför 6 Mr Picolit och 8 On Track Piraten. En inte helt omöjlig överraskning kan även 9 Juggle Face vara och han åker med på kupongen som krydda.

Efter ett sunt tvåhästarslås i inledningen väljer jag att spika 5 Angelo Am i V75-2. Från trolig spets borde det vara en toppchans. Motbudet 10 Kandelaber såg inte som bäst ut i värmningen och på Adrian låter det som att man gärna släpper med 1 Daytona. Distansen är förstås ett litet frågetecken, men om Stefan Persson bara håller ett högt tempo hela vägen så bjuder han inte in någon i onödan. Spik!

Min andra spik är en småskakig chansspik i stoloppet i V75-5. 2 Britt Palema är tveklöst bästa hästen i fältet och det är nog bara galopp emot här. Galopprisken är dock överhängande, men bakom är loppet vidöppet så det får bli en istället för många här…

Kanske är jag knäpp, men jag garderar dagens största favorit 3 Twins Fairytail i avslutningen! 2 Vacqueyras testas nog rejält mot ledningen, vilket kan innebära att favoriten får gå i dödens. Kanske fixar han det hela ändå, men 1 Race Cowboyland är en jättesusare med fina fartresurser som känns rejält bortglömd! Måste med på kupongen, och det blir även ett vinnarspel på denne. När jag ändå garderar så måste förstås de givna motbuden, 4 Viking America och 8 Mellby Amiral, med på kupongen.

– – –

Efter utdragna och smått osannolika turer så har jag äntligen fått tag i en motor till Silveradon! En äldre, men komplett & startklar Chevy 350 V8-motor med rätt förgasare och insug beställdes igår och anländer förhoppningsvis till verkstan i Sundsvall nästa vecka. Därefter väntar förstås både motorbyte och (suck!) besiktning. Vi är alltså inte i hamn ännu, men vi är i alla fall på väg… Nu kör vi!

V75-1: 4, 1 (7, 11)
V75-2: 5 Angelo Am (1, 10)
V75-3: 2, 6, 8, 9 (5, 3)
V75-4: 1, 3, 9, 8, 4, 5, 7 (10, 12)
V75-5: 2 Britt Palema (3, 6)
V75-6: 3, 10 (11, 4)
V75-7: 3, 1, 4, 8 (7, 11)

448 rader / 224 kronor

[ VISA RESULTAT ]
 
Veckans låt: Steve Jablonsky – ”No Sacrifice, No Victory”


Kommentarer

V75 5/4 "Släpp hästarna loss, det är vår!" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *