Årets vinnare av Olympiatravet blev Veijo Heiskanens Solvato som kom med full form och tog hem finalen. Jag tycker nog att både Kolgjini och Kihlström körde bort sina chanser. Kolgjini körde racerbil med Raja Mirchi, med soppatorsk som följd, medan Kihlström parkerade sig sist i fältet för att sent omsider prova en märklig, invändig taktik… Varför? Med en annan häst hade kanske upplägget varit smart, men när Malin Löfgren precis innan loppet förkunnat hur otroligt stark Sanity är så sitter man ändå lite undrande..?

Omgången i övrigt blev som jag på förhand misstänkte en rätt svår nöt att knäcka och utdelningen landade på strax över miljonen för sju rätt. Mitt lilla system hade chans på fem rätt inför sista loppet, men det hade knappt gett mer än pengarna tillbaka om det hade gått vägen… Har spelomsättningen sjunkit markant på slutet, eller är det bara jag som tycker att utdelningarna blivit ganska beskedliga…?

Vi avslutar i alla fall med ett stort grattis till Veijo Heiskanen som onekligen har en mycket fin häst i Solvato och som direkt efter segern erhöll en Elitloppsinbjudan. Veijo ville dock suga lite på karamellen och jag skulle inte bli alltför förvånad om han trots allt tackar nej, då hästen fortfarande är rätt ung och kan behöva lite mer hårdhet… Men, vi får se! 29 dagar kvar…


Kommentarer

Solvato vinner Olympiatravet 2014 — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *