Magkänslan var rätt och spiken satt förstås fint i det första svårlösta Elitloppsförsöket. Även känslan att gardering krävdes i kallblodsloppet var rätt, men tyvärr hade jag endast skrällvinnaren 1 Neslands Loke som reserv. En häst som passas nästa gång var Robert Bergh’s nyförvärv 8 West Side Story som såg smällfin ut i en vass avslutning i den sista avdelningen.

Men dagens vinnare är som sagt Timoko som äntligen fick vinna Elitloppet. Detsamma gäller förstås även kusken Björn Goop som nu fick korsa mållinjen som tveklös etta i Elitloppet. En seger tilldömdes visserligen i efterskott 2006 men jag gissar att det är en viss skillnad att vinna odiskutabelt och på plats! Timoko är, precis som kusken, väl värd denna seger och visst känns det som om de hade jobbat sig till detta? Trägen vinner till slut…

De smått upphaussade ”färskingarna” blev som jag trodde över men kommer säkert tillbaka med större rutin och hårdhet redan nästa år. Kihlström körde smart med Panne de Moteur och sparade hästen för vidare äventyr… Frankrike möjligen..?

Avslutningsvis så vann Tre kronor sin bronsmatch och Finland fick silvermedaljen i en tuff match mot Ryssland som knep guldet i årets hockey-VM. En fullspäckad TV-helg är därmed till ända där spänningen får uppväga att inga miljoner trillade in i spelbörsen…


Kommentarer

Timoko vinner Elitloppet! — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *