…eller har Vinnarskalle fått solsting? Ett rejält högtryck har parkerat över oss i snart en vecka och värmen har stundtals varit smått olidlig. Inför dagens svårlösta V75-omgång från Årjäng så har jag valt att gå rejält på magkänslan. Det innebär en del bortvalda favoriter och flertalet skrällar i tipsen. Allt mellan noll till sju rätt bedömer jag som ett rimligt utfall…

Omgången är ordentligt svårlöst och jag inleder med att gardera ganska friskt, även om några betrodda får stå åt sidan för några skrällar. 8 Lineup Du Jape (1%) har jag haft ögonen på ett tag och hästen spurtade strålande senast till en tredjeplats. Kan bli en överraskning här med rätt resa. Från bakspår kan det bli tufft för 11 You Talking To Me (2%) på kort distans, men magkänslan säger att den måste med på kupongen.

Den första spiken hittar vi i den andra avdelningen i form av 13 Archangel Am som känns huvudet högre än motståndet här. Adrian Kolgjini har dessutom utvecklats enormt som kusk på slutet och jag tror att detta kan vara en toppchans om det inte strular på vägen… Spik!

Jag valde att snåla lite på strecken i den tredje avdelningen för att kunna gardera favoriten 9 Antonio Am i den fjärde. Hästen har visserligen gått från klarhet till klarhet, men är orutinerad och här finns hästar som gått minst lika bra, eller bättre tider. För att det inte ska bli en promenad i parken krävs givetvis att någon eller några bjuder upp till motstånd. Kanske Adrian Kolgjini med 2 Light Brodde (4%)?

Kallblodsloppet är en riktigt tuff nöt att knäcka men jag lyssnade på magkänslan och spikade norske gästen 9 Doktor Jaros. Det kan dock bli en tuff resa och har 1 Krusse en bra dag så leder han kanske från start till mål? Men något säger mig att Jan-Olov Persson’s bägge hästar på start bjuder upp till kamp?

I avslutningen hittar vi dagens sportsliga höjdpunkt – Årjängs Stora Pris – och det är sannerligen inget dåligt startfält vi bjuds på! I mitt badkar blir det tuff körning inledningsvis mellan 1 Ed You, 2 Oasis Bi och 3 Mosaique Face. Detta gynnar mina idéer 8 Orecchietti, 9 Nahar och kanske framför allt 7 Mr Picolit (3%) som kan vara omgångens smällkaramell. Spurtade lysande senast och nu är det Erik upp!

– – –

Inget nytt att förtälja vad gäller mina bilar. Verksta’n har fullt upp och har inte hunnit med sig vad gäller att ”tömma” Silveradon. Innan dess är det ingen vits att köra dit GMC:n. Nåväl, tålmodig som jag tydligen är så är det bara att vänta. Detsamma gäller ju även den stora travvinsten… Nu kör vi!

V75-1: 6, 2, 10, 11, 4, 8 (5, 9)
V75-2: 13 Archangel Am (10, 14)
V75-3: 11, 7 (1, 9)
V75-4: 9, 8, 2, 10, 1, 4 (12, 6)
V75-5: 9 Doktor Jaros (1, 4)
V75-6: 11, 9 (10, 6)
V75-7: 8, 9, 7 (3, 5)

432 rader / 216 kronor
 
Veckans låt: Frankie Ballard – ”Sunshine & Whiskey”


Kommentarer

V75 12/7 "Heta drag i sommarvärmen…" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *