Den förra värmeböljan för några veckor sedan visade sig vara ingenting i jämförelse med den tropiska hetta som nu parkerat över vårt lilla nordliga land. Temperaturer kring 30 grader och strax däröver i snart en vecka blir snabbt lite för mycket av det goda. Om det åter handlar om solsting eller värmeslag är osäkert, men dagens spikar är verkligen av det lite mer djärva slaget!

Det är en riktigt, riktigt svårlöst omgång vi bjuds på från Bollnäs och den enda vettiga spiken, 7 Nadal Broline, blev tyvärr struken. Jag har vänt och vridit på loppen och slitit mitt hår i den tryckande värmen. Jag var länge inne på att spika 1 B.B.S.Pelleshan i inledningen men ju mer jag granskade loppet, desto mer såg det ut som en favorit i fara.

Om min spik i kallblodsloppet, Robert Bergh’s 8 Bro Viking, är så mycket säkrare kan man förstås tvista om, men i ett mycket svårlöst lopp väljer jag att chansspika. Det vimlar förstås av motbud, men jag tycker mig ha hittat den häst som står ut lite mer i detta fält…

I nästföljande lopp hittar vi min andra spik och antingen är jag helt ute och cyklar, allmänt överhettad, eller så har jag lyckats gräva fram omgångens hetaste drag? 4 Max de Lux går ungefär samma tider som de mest betrodda i loppet, står bra till och är kraftigt kuskförstärkt. Det är alltså ”första Goop” på hästen, och det brukar ge en bra effekt. Vinnarspel och DD-spel förstås!

I den något klena gulddivisionen låser jag på två hästar. I mitt svalkande badkar spetsar 3 Montgomery Hill och släpper till 4 Update Hoss, som sedan blir svårslagen. Jag törs dock inte ta bort 2 Kadett C.D. så det får bli ett lås. 1 Standout håller knappast upp ledningen och får troligtvis trafikproblem.

– – –

Ingenstans inomhus eller utomhus erbjuds någon svalka. Termometern visar på 30°C i skuggan, 36°C i solen och 27°C inomhus. Därför väntar först en snabb svalkande dusch, därefter är det dags att ta plats i TV-soffan och ta del av V75. Då vill jag däremot inte ha någon kalldusch… Nu kör vi!

V75-1: 1, 9, 2 (8, 6)
V75-2: 13, 11, 12, 9, 3 (1, 2)
V75-3: 2, 4 (3, 1)
V75-4: 5, 6, 4, 10 (9, 2)
V75-5: 8 Bro Viking (6, 10)
V75-6: 4 Max De Lux (8, 3)
V75-7: 10, 8, 2, 4 (5, 6)

480 rader / 240 kronor
 
Veckans låt: The Lawrence Arms – ”Overheated”


Kommentarer

V75 26/7 "Overheated?" — 2 kommentarer

    • Tack, men i efterskott visade det sig att jag nog tog ut svängarna lite för mycket idag… Det blev både kalldusch och magplask! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *