Så var det åter dags för en av årets travhöjdpunkter i form av Åby Stora Pris. Visserligen med ett aningen mindre imponerande startfält än de senaste åren, men nog så rafflande ändå! Två häftiga heat med en möjlig finalduell som grädde på moset. Eller vinner helt enkelt Commander Crowe bägge heaten och snuvar oss på duellen?

Jag streckar dock en kvartett i det första heatet, tillika V75-1, och önskar att även reserverna gärna fått plats på kupongen som ordinarie. Hur bra är egentligen den finska gästen 2 Surprise Lord? Formen är på topp och hästen vann på en mycket imponerande tid senast.

Jag väljer att spika 9 Poker Kronos i V75-2 då hästen övertygat stort i Bergh’s regi. Några orosmoln finns dock… Dels om 4 Maxmillian Trotter får bestämma i ledningen samt givetvis oron att 9 Poker Kronos återfaller till gamla galoppsynder… Chansspik!

I det andra heatet av Åby Stora så har 4 Commander Crowe bättre läge och mycket talar för att han får överta ledningen tidigt. Men 1 Solvato i rygg kan bli mycket farlig på open stretch och Adielsson lurar i vassen med snabbspurtande 3 Quid Pro Quo

Omgångens bästa spik borde vara 2 Royal Fighter i avslutningen. När Jennifer Tillman, för första gången någonsin, väljer att spika sig själv i förhandstipsen så lyssnar jag. Kör så det ryker, Jennifer! Det här är skott mot öppet mål… Spik!

– – –

Tro det eller ej, men på bilfronten börjar det sakta hända lite saker… Fick ett SMS från verkstan i veckan med två bilder: [motorn urplockad] [nya & gamla V8:an]. På måndag tar jag ut GMC:n på en sista tur och lämnar av den på verkstan för att få växellådan flyttad till Silveradon. Det börjar sakta närma sig… Nu kör vi!

V75-1: 5, 2, 1, 8 (3, 4)
V75-2: 9 Poker Kronos (4, 12)
V75-3: 3, 1, 7, 2 (10, 9)
V75-4: 4, 5 (3, 9)
V75-5: 4, 1, 3 (7, 5)
V75-6: 1, 7, 3, 11, 5 (4, 2)
V75-7: 2 Royal Fighter (3, 10)

480 rader / 240 kronor

Veckans låt: Impending Doom – ”My Light Unseen”


Kommentarer

V75 16/8 "Åby Stora Pris" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *