Det var några år sedan jag besökte Open Trot senast och även i år väljer jag att stanna hemma. Faktum är att tiden inte ens räcker till att se livesändningen, utan det får bli sammandraget vid 18-tiden istället. Det är dock en smaskig Jackpot att spela om och mitt system för dagen är allt annat än fegt… Kalla mig gärna galen, för jag inleder med tre raka spikar!

Två av spikarna är dock knappast av det mest våghalsiga slaget, även om 5 Poker Kronos i V75-1 avancerat två klasser i rask takt. Det här är dock en undantagshäst med Gulddivisionen i sikte och jag tror att han tar hem även detta utan större problem… Spik!

Nästa ”säkra” spik hittar vi förstås i kallblodsloppet och jag talar förstås om 2 Månprinsen A.M. Jag tänker inte gå emot hela spelarkåren, eller försöka se spöken på ljusa dan, utan hamrar in spiken utan större tveksamheter!

Men mitt singelstreck i V75-2 kan dock kallas djärvt då jag väljer att chansspika 3 Xanthis Cornelis – i skrivande stund streckad till endast 8%! Hästen har ingen smickrande rad, men har hävdat sig bra mot stenhårt motstånd på slutet (bl.a trea bakom Jeppas Maxi två gånger). Bakom är loppet öppet och streckkrävande, så jag blundar och chansspikar!

Sundsvall Open Trot borde rimligtvis vinnas av formstallet #1 och jag streckar både 5 Ed You och 7 Nahar som bägge har god chans att vinna. Men det finns en häst med från ett annat formstall som jag inte törs lämna utanför kupongen, nämligen 1 Quid Pro Quo. Slänger även in ett litet vinnarspel på denne…

– – –

Istället för att besöka travbanan hägrar det tvivelaktiga nöjet att ”padda” en grusplan, dvs köra en markvibrator. Jag har lovat hjälpa grannen med deras ridplan och det är åtskilliga hundra ton grus som ska packas i flera lager, inte helt olikt hur en travbana är uppbyggd. Så är jag skakis inför de tre första V75-loppen så vet ni vad det beror på… Nu kör vi!

V75-1: 5 Poker Kronos (1, 8)
V75-2: 3 Xanthis Cornelis (6, 1)
V75-3: 2 Månprinsen A.M. (8, 1)
V75-4: 5, 1, 11, 8, 2, 7, 4 (9, 12)
V75-5: 3, 15, 9, 7, 13 (2, 11)
V75-6: 1, 3, 8, 5 (4, 6)
V75-7: 7, 5, 1 (3, 6)

420 rader / 210 kronor
 
Veckans låt: Dokken – ”Crash’n’Burn”


Kommentarer

V75 30/8 "Sundsvall Open Trot" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *