Går ut lite hårt denna helg med ett småstöddigt system som antingen ger stora sedelbuntar eller en rejäl långnäsa. Det senare är måhända det mest troliga, men om man inget vågar så… Även ATG går ut hårt med hela sex (6!) V75-omgångar på dryga två veckor den stundande långhelgen… Är inte det lite onödigt tufft mot oss stackars travspelare, eller?

Untersteiner far & son står i fokus denna dag och det kan mycket väl resultera i en favoritparad med låg utdelning. Å andra sidan står Åby som värd och open stretch-spåren kan mycket väl bidra till en och annan skräll…

Dagens största favorit, Reijo’s nyförvärv 2 Knows Nothing, bollade med ljummet motstånd senast men idag är det upp till bevis mot tuffare kusar. Jag har inte råd att gardera med halva fältet, men 6 Harry Haythrow ska med även om formen är diffus… Man vet liksom aldrig med den hästen!

Min första spik blir på lovande 1 Priamo Caf i lärlingsloppet V75-4. Det är öppet bakom och formstall, läge och startsnabbhet är faktorer som bidrar till att hästen sticker ut rejält. Spik!

Redan i nästföljande lopp, dvs stoloppet V75-5, hittar vi nästa spik i form av 12 Alvena Take It som kommer från samma formstall. Peter Untersteiner låter optimistisk och jag tror de rundar fältet med god marginal före mållinjen… Spik!

– – –

Spikar i lärlingslopp och stolopp? Också det onödigt tufft måhända, men vi laddar kanonerna och håller tummarna för en smällkaramamell. Sitter dessutom mina kantbollar kanske det blir extra fina julklappar i år? Skulle det däremot gå helt åt skogen så får vi en ny chans redan på tisdag… Nu kör vi!

V75-1: 5, 4, 2, 6 (1, 8)
V75-2: 4, 1, 9 (10, 8)
V75-3: 2, 6 (3, 7)
V75-4: 1 Priamo Caf (9, 3)
V75-5: 12 Alvena Take It (1, 9)
V75-6: 4, 9, 6, 1 (12, 2)
V75-7: 1, 6, 4, 7, 3 (2, 9)

480 rader / 240 kronor

Kiss – ”Detroit Rock City”


Kommentarer

V75 20/12 "Onödigt tufft?" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *