Dags för ännu en extra V75-omgång, och en aning dagvill blir man allt! Idag fredag är det V75, liksom på söndag. Imorgon lördag är det däremot inget V75… Nåväl, så länge vi bjuds på så fina lopp som idag så ska man väl inte knorra allt för mycket. Solvalla bjuder på riktigt högklassiga V75-finaler med många fina hästar.

Visst är det risk för låg utdelning, som det brukar vara vid finaler, men det räcker med en och annan kantboll för att utdelningen ska dra iväg. Jag hoppas jag lyckats vaska fram i alla fall något som andra missat…

I första avdelningen, tillika stoelitsfinalen, hittar vi flera fina märrar. En som kanske kan överraska rejält är 2 Aisle Stand som är blixtrande från start och älskar spets & slut-scenarios. Streckad till 5% och måste med på kupongen!

I Gulddivisionen är det upplagt för duell mellan 8 Nahar och 2 Digital Ink. Ska man gardera dessa så är det i princip hela fältet som gäller. En spännande häst, som fick ett litet vinnarspel, är 6 Bon Frecia. Ryms dock tyvärr inte på kupongen…

Klass II-finalen är en öppen historia, men jag nöjer mig med att strecka formstallet #1 just nu. Alla Untersteiners hästar ska med, och enligt Peter själv har de alla lika stor vinstchans. Dessutom en guldtia på 4 Gantab Håleryd som Peter själv kör.

Dagens första spik hittar vi inte förrän i stayerloppet i V75-5 och jag pratar förstås om 7 Montdore. Robert Bergh har verkligen fått fram ett riktigt lokomotiv som krossar allt i sin väg. Den senaste segern var inget undantag och gav smärre rysningar… Spik!

Avslutningen är måhända det lopp jag ser allra mest fram emot, men nödgas spika så det kommer verkligen bli en nagelbitare! En trio sticker ut rejält, men jag har valt att satsa allt på Nurmos 4 Coldtown. Har det bästa läget och jag dunkar in en smådarrig chansspik!

– – –

Mycket snack om skor och inte skor och jag hann precis snappa upp från livesändningen att det beslutats att alla hästar ska gå med skor idag. Det missgynnar förstås vissa av favoriterna och kan leda till en eller annan skräll, men det är bra att djurens säkerhet går först… Nu kör vi!

V75-1: 6, 5, 9, 2 (11, 10)
V75-2: 3, 1, 9, 2, 4 (12, 5)
V75-3: 2, 8 (7, 4)
V75-4: 6, 5, 4 (1, 2)
V75-5: 7 Montdore (10, 14)
V75-6: 10, 6, 3, 8 (5, 7)
V75-7: 4 Coldtown (1, 10)

480 rader / 240 kronor

Drive-By Truckers – ”George Jones”


Kommentarer

Extra V75 26/12 "Finfina finaler" — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *