Vintern tycks vara på ingång på riktigt, i sedvanlig stil då man känner sig ganska nöjd med kyla och snö och julattiraljerna så smått plockats bort. Det både vräker ned snö och stormar ordentligt på Rommes travbana, ungefär samma väder som vi kan förvänta oss under kvällen/natten här i trakten. Det blir skor runtom, och troligtvis även brodd på de flesta ekipage. Läge att kolla värmningar med andra ord…

Det har jag förstås gjort och jag hoppas att jag lyckats snappa upp lite användbar ”sista-minuten-info”. Även veckans inlägg blir alltså lidande av dessa sena studier, och mitt nyårslöfte om tidigare blogginlägg är med andra ord brutet lika fort som det togs. Det säger en del om nyårslöften, tycker jag!

Spikarna blir som vanligt två till antalet, men jag kan villigt erkänna att de varierat en del under systemkonstruerandet. Det slutade dock med gardering på 7 Digital Ink då Bergh såg ovanligt lurig ut idag angående 2 Nahar. Spets eller galopp? Fem gånger pengarna lockade förstås även till ett vinnarspel.

Spikvalen föll istället på evige optimisten Åke Lindbloms 1 Diable d’Inverne (V75-2), som såg strålande ut i värmningen, samt 2 Kicki the Dancer (V75-4) där Troels lovordade vädret och önskade om möjligt ännu mer snö! Gynnad av förhållandena alltså och en fräck spik i ett öppet lopp till bra odds! Vinnarspel förstås.

Kallblodsloppet är en makalöst öppen historia och här hade en helgardering suttit fint. Tidig på kupongen är dock 12 Närby Kalabalik som värmde strålande och Peter Eriksson sken som en solstråle i snöyran. 10 Eldvin gynnas knappast av skor och får helt enkelt stå åt sidan på min kupong. 2 Mino är kanske omgångens svagaste favorit och skräller det inte i detta lopp så blir jag ytterst förvånad.

– – –

Det blir nog till att ställa in sig på en del snöskottning framöver. Även långsiktiga prognoser indikerar snöfall en tid framöver och jag är glad att min granne har traktor. Se alltid till att ha en granne med traktor, det är mitt råd… Nu kör vi!

V75-1: 4, 2, 1 (11, 5)
V75-2: 1 Diable D’inverne (9, 12)
V75-3: 7, 2 (9, 6)
V75-4: 2 Kicki The Dancer (3, 8)
V75-5: 12, 14, 5, 1, 2, 13 (15, 10)
V75-6: 1, 3, 11, 10 (8, 12)
V75-7: 6, 1, 4 (8, 2)

432 rader / 216 kronor

Sisters of Mercy – ”Driven Like the Snow” (1982)


Kommentarer

V75 10/1 "Vinter på väg" — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *