Det känns som igår då jag och frugan satt i soffan och snyftade av glädje när Maharajah hade korsat mållinjen som vinnare i Prix d’Amerique. Men det var exakt ett år sedan och hästen är nu för evigt inskriven i historieböckerna som en vinnare av världens tuffaste travlopp. Tyvärr kan han inte försvara titeln i år, och framtiden får nog utvisa om det är dags att lägga skorna på hyllan eller inte. Men vi har några intressanta deltagare som bär upp den blågula fanan även i år…

Robert Bergh låter optimistisk angående 8 Kadett C.D och detsamma gäller förstås Kolgjini angående 9 Mosaique Face. 4 Solvato var ständigt underskattad innan han slutligen accepterades i toppskiktet – gäller samma visa även idag? Jag tror dock på toppchans för 15 Up and Quick som står på tur för en PdA-seger och har matchats med millimeter-precision inför detta.

Inför årets omgång av PdA har vi alltså ingen utpräglad svensk favorit, men vi har istället flera skrällchanser. Troligtvis står dock kampen mellan nämnde 15 Up and Quick och främsta motbudet 13 Texas Charm, men allt kan givetvis hända… En tia vinnare på Bergh och Kolgjini ger fina odds, även om jag skulle bli förvånad om spelen gick in…

Samtidigt – i en annan del av världen – anser ATG att det är lämpligt att pressa in en extra V75-omgång på Solvalla när vi ändå sitter framför TV:n. Nåväl, gårdagens två femmor gav en knapp hundring i återbäring så det är väl läge att återinvestera!

Jag tänker inte sticka under stol med att dagens system är skjutet från höften, men med en god portion tur så kan det förstås ge fina kulor. Ingen av spikarna är favorit, men jag har bra feeling för dem båda. 6 Kalle Kalas i V75-2 var dagens värmningsvinnare och 2 Certification har jag jagat ett tag nu… Hög tid att hålla tummarna för både V75-vinst och svensk seger i Prix d’Amerique. Tur att man har två tummar… Nu kör vi!

V75-1: 6, 1, 10 (7, 3)
V75-2: 6 Kalle Kalas (2, 3)
V75-3: 1, 5, 11, 2 (9, 4)
V75-4: 10, 6 (3, 1)
V75-5: 12, 10, 11, 5, 9 (4, 1)
V75-6: 2 Certification (5, 3)
V75-7: 11, 14, 4, 2 (13, 3)

480 rader / 240 kronor

Number One Gun – ”The Victory”


Kommentarer

V75 25/1 "PdA 2015 + Extra V75" — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *