V75 avgörs idag på Solvalla och senare på kvällen blir det Årets Häst-galan på Stockholm Waterfront Congress Centre. Men bara för folk på plats. Ingen TV-sändning över huvud taget, och trots idogt googlande så hittar jag inte ens någon info om det sänds på ATG Play eller inte. Högst märkligt och smått obegripligt!

Att Maharaja blir årets häst är väl ingen högoddsare och vi får förstås veta vilka övriga som vunnit i respektive kategorier i efterskott. Men i min ögon är detta trevlig TV-underhållning där travvärldens individer, fyrbenta såväl som tvåbenta, lyfts fram i rampljuset. Synd att så gott som ingen får se det bara…

Det ser åter ut att kunna bli favoritparad på V75, men jag har garderat två av omgångens största favoriter. Kanske ser jag både spöken på ljusa dan och målar fan på väggen, men jag har en liten magkänsla… Mest spelvärda skrällen i omgången är i mitt tycke 2 October Kronos i inledningen.

En av dagens favoriter får dock bli spik på mitt system och jag talar förstås om 4 Nadal Broline i V75-4. Det känns som en sund spik och jag har svårt att se vad som ska kunna strula här…

Min andra spik är måhända lite mer chansartad och bygger på att det blir överpace i loppet, vilket dock känns ganska troligt. Det blir barfota runt om för första gången på länge på 12 Montdore och jag tror att ”Bergharn” stegar förbi dem på upploppet…

– – –

Travomgången spelas in och får ses senare i eftermiddag, alternativt får det bli sammandraget kl 18. Solen strålar nämligen utomhus och det är plusgrader för första gången på länge. Utomhusfotografering står på agendan och det är i första hand våra djur som är i fokus. Dags att axla fotoväskan och hoppas på en del fina bilder… Nu kör vi!

V75-1: 6, 2 (9, 7)
V75-2: 7, 9, 1, 2 (10, 4)
V75-3: 2, 1 (3, 9)
V75-4: 4 Nadal Broline (7, 6)
V75-5: 8, 14, 2, 15, 10, 7, 5 (12, 9)
V75-6: 10 Montdore
V75-7: 6, 15, 14, 4

448 rader / 224 kronor

Fifth on the Floor – ”January in Lousiana”


Kommentarer

V75 7/2 "Och årets häst är..?" — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *