I förgrunden GMC:n och i bakgrunden Silveradon...
Blogginlägget fick stå åt sidan tidsmässigt då vädret tilllät mig att ta min avställda Chevy pickup på en kort, smått olaglig tur i omgivningarna. Jag har nog inte riktigt förstått att både motor och växellåda är bytta, så det är ju i princip en annan bil. Startar utan problem, inga missljud, V8:an mullrar gott och lådan växlar mjukt och fint. Även 4×4 funkar som den ska, vilket jag faktiskt inte hade testat i praktikten tidigare. Kom in med ett brett leende på läpparna…

Vi får se om leendet håller i sig även efter V75-omgången, som idag avgörs i sydliga Kalmar. Untersteiner far & son har många fina chanser och faktum är att jag spikat Peter i två av loppen! Har även ”gödslat” med deras småchanser i de övriga och jag hoppas att de har en bra dag på jobbet idag. För då går det nog bra även för mig…

Redan i inledningen har jag tagit ställning och spikat 7 October Kronos. Kanske lite tokigt med tanke på läge och frånvaro för halsoperation mm, men magkänslan säger att vi kommer att få se åka av när Peter Untersteiner släpper av sin löpsugna häst… Spik!

I avslutningen spikar många Heiskanens 11 Dernier Viking, och det är inget fel i det. Förutom att hästen har 47% i galoppstatistiken. Då tycker jag att det är OK att chansa bort favoriten och spika andrahandaren 5 Asterix Hornline i stället… Chansspik, med andra ord!

Omgången i övrigt känns smålurig och jag har faktiskt chansat bort flera favoriter. Jag kommer med andra ord inte att vara med på utdelningen om det blir en favoritbaserad omgång idag! Roliga skrällar är 9 Overtaker By Sib i Guld och 2 Flash Oak i V75-4. Passa även 12 Kamanda i samma lopp… Tokrysare om det blir överpace och jag sätter en guldtia!

– – –

Facebookgrupper är måhända en underskattad företeelse, även om jag tidigare varit med i några ”köp & sälj”-varianter. Gick dock med i en grupp i veckan som har hillbilly-tema, och därmed mycket skrotiga pickups, rost, lera och annat skoj. Kul att upptäcka att det finns likasinnade därute! Och ja, det är roligare att vara tokiga tillsammans… Nu kör vi!

V75-1: 7 October Kronos (3, 10)
V75-2: 2, 3, 11 (1, 5)
V75-3: 5, 9, 10, 7 (1, 3)
V75-4: 10, 2, 6, 12 (3, 11)
V75-5: 13, 12, 9 (14, 3)
V75-6: 5, 2, 10 (8, 9)
V75-7: 5 Asterix Hornline (11, 1)

432 rader / 216 kronor

Josh Slone – ”Hillbilly Girl”
(This one is for you, Maria!)


Kommentarer

V75 14/2 "Hillbillyride…" — 1 kommentar

  1. Kul att se att V8:an lever! Vad gäller travet får vi ta nya tag, men, vi är ju härdade… :)

    Min frånvaro i lördags berodde på magsjuka. Ska man se det positivt, är man något kilo närmare beach 2015 nu… 😀 😀 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *