Vi bjuds åter på Jackpot på V75 och många knorrar över felskrivna propositioner som skapar favoritomgångar och därmed för många Jackpots. Men kan man verkligen skylla på propositionerna? Ibland kan en på förhand ”enkel” omgång utmynna i hög utdelning och vice versa. Detta beror på att det är djur som tävlar och man kan aldrig vara helt säker på hur ett lopp blir avgjort, än mindre sju stycken. För egen del välkomnar jag ännu en Jackpot-omgång, denna gång med chans att vinna 40 miljoner som ensam vinnare. Men blir min del av potten ”endast” några hundra tusen så blir jag glad ändå…

Omgången bjuder på flertalet spikförslag, men alla vinner troligtvis inte. Visst ser det ut som en smaskig uppgift för 5 Your Highness i inledningen, men galoppen senast oroar och jag vill inte inleda med att spicka. Gardering med andra ord och en liten varning för 10 Rosella Ross som jag även spelar en guldpeng på.

Att spika i lägsta klassen går förstås lite emot grundreglerna men Stig H låter imponerad av den här unga hingsten och Adielsson har bra trackrecord på att lotsa in favoriter på V75. Med svettiga handflator hamrar jag in chansspiken på 3 Edge Boko

När megafavoriten 6 Digital Ink blev struken så vändes Gulddivisionsloppet upp och ner. Jag tycker synd om de som lämnat in sina system tidigt och därmed sitter med spik på 2 Oasis Bi. Nu kan förstås hästen absolut vinna, men jag vill nog plocka med några till. Trots distans och läge har jag feeling för Untersteiners 9 Nothing But Class...

Nästa singelstreck skjuter jag istället in med spikpistol och vänder blad. Visst, 11 Sauveur har bara ett lopp i kroppen, men sättet han vann på senast gav verkligen mersmak. Jag vill inte lyssna på vad motbuden har att säga utan håller för både ögon och öron. *Pang!*

För ovanlighetens skull spelar jag med tre spikar för att få lite mer effekt i systemet. Det kan förstås gå åt pipsvängen, men med stora pengar i potten kan det löna sig att våga mer. Jag har vägt ett hundratal parametrar mot varandra i avslutande loppet och hur jag än vrider och vänder på det så vinner 4 Mind Your Face detta. Jag sträcker mig efter min gamla hammare…

– – –

Silveradon har varit ”bruksbil” i veckan som gått och tagit mig till och från jobbet. En underbar känsla, som dock endast varade till i torsdags då en kylarslang sprack. Härdad av större motgångar så ryckte jag på axlarna och slog upp Biltema-katalogen… ”Dä ä nemas problemas!” Nu kör vi!

Ordinarie:
V75-1
: 1, 5, 10, 12, 2 (7, 3)
V75-2: 3 Edge Boko (2, 5)
V75-3: 9, 4, 1, 2 (8, 11)
V75-4: 4, 10, 1, 7, 5, 9 (6, 3)
V75-5: 11 Sauveur (12, 7)
V75-6: 7, 5, 6, 2 (8, 10)
V75-7: 4 Mind Your Face (5, 2)
480 rader / 240 kronor

”Svärfar & jag”:
V75-1
: 5, 1, 10, 12
V75-2: 3, 2, 5, 6
V75-3: 1, 2
V75-4: 4 Sebastian Sund
V75-5: 11, 12, 2
V75-6: 5, 2
V75-7: 4 Mind Your Face
192 rader / 96 kronor

Europe – ”Riches to Rags”


Kommentarer

V75 18/4 "Jackpot? Ja tack!" — 2 kommentarer

    • Nja, det är lite tjurigt nu… Valde bort 3 Papagayo E i V75-6 eftersom det vankades skor runt om för första gången på länge…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *