Så var vi där igen… Olympiatravet som dels markerar starten på ännu en säsong av fina svenska storlopp samt att ännu ett år kan adderas till bloggens historia. Hela sex år har passerat sedan starten 2009 och nog undrar man ibland vad man håller på med, framför allt med tanke på hur få läsare man har… Men, som jag sagt förr, bloggen gör jag främst för min egen skull och än ger jag inte upp i alla fall.

V75-omgången – som avgörs på Åby med open stretch och allt – känns ganska svårlöst även om det finns en del fina hästar som är betrodda. Men med dubbel Jackpot och 60 miljoner till en ensam vinnare så får det nog bli till att fälla någon eller några av dem!

Det blir dock ingen ingående analys idag då jag varit upptagen av både en tur till soptippen med grannen, kylarslangsbyte på Silveradon samt en obligatorisk provtur. Grannen nedanför oss mekar dessutom med sin gamla Cadillac så V8-mullret låg som en ljuvlig matta över omgivningarna ett tag…

Olympiatravets stora favorit är norske 2 Support Justice och visst ser uppgiften fin ut. Men i mitt badkar kommer ”Ludde” att utmana rejält med 4 El Mago Pellini och jag tror att tempot blir rejält uppskruvat. Detta gynnar förstås 10 Maven som övertygat gång på gång när det gäller… Spik!

Jag spikar ännu ett sto från bakspår och vi får väl se i efterhand om jag är helt ute och cyklar eller inte… Magkänslan säger mig dock att 11 D’One tar hem V75-3 trots bakspår. I mina ögon är det klasskillnad mot de övriga och jag tror att hon bara vinner… Kanske… Chansspik!

I vanlig ordning blir det även ett system med svärfar och här har jag försökt mig på en rejäl kullerbytta. Jag inleder med två spikar och tror mig hittat en riktigt rysare i avslutningen. Robert Bergh’s fina hingst 6 Speed Delicious gör visserligen årsdebut, men kan överraska direkt. Det blir även ett vinnarspel på denne.

– – –

Det får bli sammandraget kl. 18 idag, vilket är helt ok. Jag vet att jag klagat mycket på det programmet tidigare, men jag tycker att TV4 faktiskt hittat en bra avvägning i upplägget på sistone. Dessutom har de äntligen slutat att referera loppen i ”dåtids”-tempus! Månne har de läst min blogg och tagit till sig av kritiken..? Nu kör vi!

”Ordinarie system”:
V75-1
: 3, 1, 7, 4 (10, 9)
V75-2: 3, 2, 5 (11, 12)
V75-3: 11 D’one (3, 1)
V75-4: 1, 5, 6 (2, 10)
V75-5: 3, 12, 10, 13 (14, 8)
V75-6: 10 Maven (2, 9)
V75-7: 9, 10, 8 (2, 15)
432 rader / 216 kronor

”Svärfar & jag”:
V75-1
: 3 Remember My Name
V75-2: 3 Whitehouse Express
V75-3: 11, 3, 2, 1
V75-4: 1 Gordonston
V75-5: 3, 10, 8
V75-6: 10, 2, 9, 6
V75-7: 9, 10, 2, 6
192 rader / 96 kronor

Brian Setzer – ”Sixty Years”


Kommentarer

V75 25/4 "Six Years!" — 4 kommentarer

  1. Trots att jag inte bloggat på några dagar, har jag näppeligen varit frånvarande. Tillbaks idag med ett inlägg från Åby. Farsgubben och undertecknad förärade banan ett besök, så det blev lite fotograferande.

    Kommer inte sluta blogga inför lördagarna, men det kommer inte bli varje vecka, som man kört i några år nu. Hoppas dock ha tätare frekvens vad gäller krönikor, intervjuer och fotoinlägg, framöver.

    Ser ut som vi båda får jobba vidare på miljonerna. Nästa vecka, då jädrar… 😉

    Ha en trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *