Nedräkningen är slut, väntan är över och dagen är här. Efter månader, veckor och dagar av spekulationer så är det äntligen dags och vinnaren ska slutligen koras. Franska Prix d’Amerique i all ära, men på våra breddgrader är nog detta travårets höjdpunkt trots allt… Hästar, tränare, kuskar och vi spelare är förstås vässade till tänderna inför årets häftigaste travomgång!

Gårdagens lir gick faktiskt lite över förväntan då flera vinnarspel slog in till snurrigt fina odds! Trots att det ”endast” blev fem rätt på bägge kupongerna så rasslade några tusenlappar in även där. Det är vinster av denna sort man gillar, när man ligger rätt på skrällarna och med lite flyt kanske hade nått ända fram… Att ha sju rätt när halva Sverige har det ger inte samma känsla, så det är med nyvunnet självförtroende jag antar mig dagens utmaning…

Bägge försöken till Elitloppet, tillika V75-2 och V75-3, är riktigt svåra att bena ut och ju mer man läser desto villrådigare blir man. Har startfälten till ett Elitlopp någonsin varit jämnare? I princip alla hästar startar med vinstchans, även om förstås vissa sticker ut på förhand…

Även idag har jag grävt fram några spännande drag och vi får väl se om flytet håller i sig. I första avdelningen får det bli ett tvåhästarslås med jättefavoriten 6 Billie de Montfort och skrällen 2 Bikini so Teeny. Detsamma gäller i försök 2 till Elitloppet där jag dubblar med högoddsaren 8 Voltigeur de Myrt tillsammans med favoriten 1 B.B.S Sugarlight. Övriga kantbollar att nämna är 13 Hot Deposit (V75-5) och 4 Progression (V75-6). Vinnarspel på nämnda hästar.

– – –

Det är synd på vädret då regnet öser ned på Solvalla precis som igår. Vädret här hemma är tyvärr detsamma, men då eftermiddagen givetvis tillbringas inomhus framför TV:n så gör det inte så mycket… Nu kör vi!

”Ordinarie system”:
V75-1: 6, 2 (9, 7)
V75-2: 2, 4, 1, 7, 5 (6, 3)
V75-3: 1, 8 (4, 2)
V75-4: 3, 2 (4, 6)
V75-5: 8, 13, 5, 15, 9, 1 (10, 11)
V75-6: 6, 4 (2, 9)
V75-7: 8 Daley Lovin (4, 2)
480 rader / 240 kronor

”Svärfar & jag”:
V75-1: 6 Billie De Montfort
V75-2: 2, 7, 5, 6
V75-3: 1, 8, 4, 2, 5, 6, 3, 7
V75-4: 4, 3, 2
V75-5: 8 Comte Du Pommeau
V75-6: 6, 4
V75-7: 8 Daley Lovin
192 rader / 96 kronor

Thomas Bergersen – ”Never Back Down”


Kommentarer

V75 31/5 "Elitloppet 2015" — 7 kommentarer

  1. Måste ju ge dig kred för själva sidan, otroligt roliga och snygga bilder. Du får gärna göra en annan blogg med lite roligare innehåll så kan jag läsa lite mer ofta 😉

    Jag är lika schysst som vanligt jag.

  2. Ser ju nu att bloggen faktiskt heter … trav och andra hästkrafter. Skriv lite mer om våra egna hästkrafter och din vita stora hästkraft, då kan den bli riktigt intressant. :-)

  3. Vilka uppmaningar du får av din svägerska. Tror du hon har för lite att göra eftersom hon vill läsa om mera på din blogg? Nej, det är förstås de andra hästkrafterna hon vill läsa om, vad tror du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *