Det blev Roger Walmann’s Magic Tonight som med knapp marginal tog hem segern i ett av de jämnaste Elitlopp vi sett på länge. Att Kihlström lyckades ta ledningen i både försök och final var troligen utslagsgivande, även om flera av motståndarna stod för tappra insatser.

Lutfi Kolgini’s Mosaique Face stred heroiskt utvändigt ledaren ända in i mål. Hundra meter kvar såg det nästan ut att gå vägen, men Magic Tonight kom tillbaka och avgjorde knappt över mållinjen.

Även Stefan Melanders fyraåring Nuncio imponerade stort genom att gå i tredje spår i princip hela loppet och stred även han över upploppet. Det här är en häst vi får hoppas håller sig frisk, för här finns potential som räcker och blir över!

Jennifer Tillman vann smått oväntat med Royal Fighter i det första försöket, och bevisade sin plats i finalen då ekipaget satt fastnaglat i rygg ledaren och gick i mål med krafter sparade. En sen lucka och vi hade kanske fått se den första kvinnliga Elitloppsvinnaren någonsin..?

Nu blev det inte så och vinnaren ska givetvis hyllas. Roger Walmann lät faktiskt på förhand ganska övertygad om att det kunde sluta så här. Hm, jag vet att jag mer än en gång sagt att när Walmann låter positiv så ska man spetsa öronen…

Spelmässigt blev det en flopp med endast två rätt på det ordinarie systemet. ”Upp som en sol, ned som en pannkaka”… Men på lördag tar vi dem!


Kommentarer

Elitloppsvinnaren 2015! — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *