solvalla
Imorgon är det dags för årets stora travhändelse då Elitloppet 2016 går av stapeln. Men dagen före, dvs idag, är det dags för en ”vanlig” V75-omgång från Solvalla som är rejält svårlöst på förhand. Detta får även bli helgens huvudsakliga spelomgång, men det blir säkert något mindre system även imorgon. Man vill ju inte sitta utan en kupong i näven!

Visst finns det en hel del aspiranter till spikförslag idag, men kanske ändå ingen som känns stekhet? Visst, det ska vara jämnt när det är finaler och av erfarenhet så anser jag att det inte brukar skrälla alltför mycket i en finalomgång. Inte läge att leta galna skrällar kanske?

Dagens sunda spik – tillika vinnare i det avslutande stayerloppet – blir 13 Mellby Viking. Den hästen är en otrolig bulldozer och ju längre lopp desto bättre, tycker hästen! Tyvärr är Harper Hanovers ”bara” 3140 meter. Främsta motbuden är 11 Saveur och franske gästen 14 Bird Parker. 5 Usain Henna tänker förstås satsa på att leda hela vägen men jag tror att ”monstren” äter upp honom till slut.

Bland övriga spikförslag hittar vi 7 Wasa Warrior i V75-2 som gått otroligt bra i hemlandet Finland. Visst var 2 Talassio bra senast, efter två lite billigare segrar, men raden ser kanske onödigt smickrande ut och hästen känns lite smått överspelad. Varning för 10 Say That Again i samma lopp!

En chansspik i ett rejält getingbo är annars 5 Next to None Sib i V75-3. Har han bara vaknat på rätt sida så leder Goop loppet från start till mål. Väljer man att gardera så får man strecka på rejält…

En varningsflagga utdelas till 11 Le Miracle i V75-4 som nu ska upp till bevis från besvärligt läge mot bra motstånd. T.o.m Svante Båth ligger lite lågt men både spelarkår och experter spikar friskt. Jag väljer dock en gyllene medelväg och dubblar med främsta motbudet 2 Eldrick Boko.

Dagens skrällvarning hittar vi i V75-6 i form av Redéns 7 Whitehouse Express med Kihlström i sulkyn. Barfota som senast då hästen vann från samma läge på kanontiden 12,1… DD och vinnarspel förstås!

– – –
Samma gråmulna väder här som på Solvalla, men grillen har ändå rullats ut i ren trots. Men just nu när jag skriver detta så tycks molnen spricka upp och solen börjar titta fram lite smått. Det var sannerligen på tiden… Nu kör vi!

kuponger

King King – More Than I Can Take”


Kommentarer

V75 28/5 ”Dagen före…” — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *