thanks
ATG lockar återigen med en extra V75-omgång denna helg, men då det handlar om kval och semifinaler, dvs inga storlopp, så tackar jag ödmjukast och står över. Dagens V75-omgång från Romme tänker jag dock inte stå över och jag hoppas att mina tankar är samma som hästarnas!

En kort reflektion dock angående detta otyg med allt fler extra-omgångar av V75. Hur tänker ATG egentligen? Vem vill äta oxfilé alla dagar i veckan? Eller pizza för den delen? Hm, tja, pizza kanske skulle funka, men ni förstår poängen! ATG borde vårda sitt varumärke ”V75” och försöka höja det till den exklusiva helglyx det en gång var, inte strössla med det så att det blir en vardagsprodukt. Vill man att en produkt skall kännas lyxig så marknadsför man den så, där är Apple ett bra exempel…

På tal om Apple så har jag tydligen glömt att ”släppa bomben”… Under blogguppehållet i somras tog jag det djärva steget att ”switcha” från iOS till Android. Det var mest på skoj eftersom jag är en prylnörd, men jag fastnade och gick aldrig tillbaka till iOS igen! Missförstå mig rätt, jag tycker fortfarande att Apple gör suveräna produkter, framför allt datorer, men jag tycker inte att de lyckats alls med operativsystemet iOS. Det är så instängt att man får klaustrofobi och får man bara en liten smak av friheten med Android så är man såld. Bittert men sant, jag vill helt enkelt ha den bästa produktupplevelsen! Thank you Apple, but no thanks!

Nog om kritik och teknik och över till några snabba tankar om omgången: I inledningen ser vi en stor favorit i form av 3 Fossens Bonus och jag viftar bort alla kraxande olyckskorpar. Läser man tränarintervjuerna så låter de flesta inte så karska, men Magnus Jakobsson låter väldigt uppåt och har ett bra läge. Varför krångla till det? Spik!

I lägsta klassen (V75-5) hittar vi en smådarrig chansspik i form av 2 Azzaro La Marc som har en otäckt hög galoppprocent. Nu blir det skor fram i alla fall och vi får hoppas att det räcker. Jag hade föredragit skor runt om, då det är den ordinarie balansen, men jag förmodar att tränare/kusk Goop valt en gyllene medelväg… Chansspik!

Omgångens varning är tveklöst 12 Usain Henna (V75-2) som nu får Adielsson i sulkyn. Kanske är det hästen man borde ha spikat i omgången för att få övertag på kollektivet? Motståndet är dock lite tufft och från 12:e kan en hel del gå fel, så jag fegade ur…

Omgångens roligaste skrällar är i mina ögon dels 8 French Laundry i Gulddivisionen samt 14 Finnskog Fokus i det svårlösta kallblodsloppet (V75-4). Det får bli en slant vinnare på bägge dessa, samt även på 10 Önas Igor i V75-6. I mitt badkar ser jag en patenterad ”Untersteiner-spurt” över upploppet…

Lycka till alla som har en kupong i näven… Nu kör vi!

kuponger


Kommentarer

V75 22/10 ”Thanks, but no thanks!” — 3 kommentarer

  1. Va, har du bytt till android?…det måste jag ha missat 😉 Kul att du kan ”vidga din vyer”, det har nog varit bra för dig att få byta jobb :-)
    Lycka till med travet!

  2. Haha! Välkommen till ”familjen”, visste väl att du skulle lämna sekten till slut. Är det Maria som avprogrammerat dig? 😀 😀 😀

    Håller helt med angående extra-omgångarna, jag kommer nog avstå dagens omgång också. Så länge vi spelar extra-omgångarna blir det ingen ändring, men om de får mindre spel kanske det kan bli ändring…

    Nya tag nästa helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *